Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Έτσι θα γίνουν οι 150.000 απολύσεις στο Δημόσιο

Διευκρινίσεις για το πώς θα γίνουν οι 150.000 απολύσεις που πρέπει να γίνουν στο Δημόσιο έως το 2015, έδωσε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, σε συνέντευξή του, μία ημέρα μετά την κατάθεση στη Βουλήτου νομοσχεδίου για τη μείωση διευθύνσεων στο….Δημόσιο. Από το επιστημονικό προσωπικό δεν κινδυνεύει κανένας να χάσει τη θέση του, είπε ο κ. Ρέππας, διευκρινίζοντας ότι η μείωση του αριθμού των απασχολούμενων στο Δημόσιο δεν έχει καμία σχέση με τη μείωση του επιστημονικού προσωπικού.

«Το Δημόσιο δεν θα στερηθεί των επιστημόνων», είπε ο κ. Ρέππας, πρόσθεσε ωστόσο ότι «θα αξιολογηθούν για να δούμε αν είναι επαρκείς!».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το πώς θα γίνουν οι απολύσεις ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είπε ότι θα γίνουν «μέσω των συνταξιοδοτήσεων-αποχωρήσεων, μέσω της κατάργησης φορέων όταν έχουμε ιδιωτικοποίηση σε ένα φορέα, που το προσωπικό δεν θα μεταφερθεί στο Δημόσιο».

Πρόσθεσε επίσης ότι «μπορεί να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των συμβασιούχων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν μέσα στο 2012, όταν οι υπηρεσίες που προσφέρουν θεωρείται πλέον ότι πρέπει να προσφερθούν από άλλη υπηρεσία ή το Κράτος δεν χρειάζεται να δραστηριοποιείται πλέον σε αυτούς τους τομείς».

«Οι απολύσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία με έναν τρόπο ο οποίος εντάσσεται στη μείωση του προσωπικού κατά 150 χιλιάδες ως το 2015. Πρέπει να είναι πολύ σαφές αυτό», σημείωσε ο κ. Ρέππας.


tromaktiko.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates