Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Πάτρα: Λίστα ντροπής για 200 ηλικιωμένους που πάσχουν από καταρράκτη


Αφενός περίεργες και αφετέρου τριτοκοσμικές καταστάσεις καταγράφονται στην Οφθαλμολογική κλινική του πρώην 409 στρατιωτικού Νοσοκομείου της Πάτρας, το οποίο...

διοικητικά υπάγεται στο ΓΚΝ Άγιος Ανδρέας.

Στη συγκεκριμένη κλινική, ο κατάλογος ασθενών που πρέπει να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση για καταρράκτη και οι οποίοι είναι σε αναμονή έχει φτάσει αισίως τους 200. Το επιχείρημα των γιατρών είναι πως δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι φακοί που τοποθετούνται σε ασθενείς με καταρράκτη και γι’ αυτό δεν γίνονται οι επεμβάσεις.

Ωστόσο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Patrastimes.gr το θέμα έχει και ουρά, καθώς όχι μόνο από το Νοσοκομείο σε διοικητικό επίπεδο έχει γίνει προμήθεια φακών, αλλά ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα έχει δοθεί στη συγκεκριμένη κλινική μεγάλος αριθμός φακών. Παρόλα αυτά η λίστα παραμένει χωρίς να μειώνεται ο αριθμός των ασθενών που είναι σε αναμονή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πριν από λίγα εικοσιτετράωρα η Διοίκηση του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα, στο οποίο υπάγεται η οφθαλμολογική του πρώην 409, πραγματοποίησε ειδική συνεδρίαση με θέμα τη συγκεκριμένη κλινική, καθώς σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε πως γίνεται «πλιάτσικο» στα χειρουργεία.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους patrastimes o πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων και μέλος της διοίκησης Κ. Πετρόπουλος, υπάρχει πλέον μείζον ζήτημα και με το ποιοί έχουν και πώς έχουν συντάξει τις λίστες αναμονής των 200 ασθενών, καθώς σε αυτές δεν γίνεται κανένας έλεγχος, με αποτέλεσμα να προκαλούνται υπόνοιες, πως την ίδια ώρα μπορεί κάποιοι να χειρουργούνται «δια της πλαγίας» εκτός λίστας ή και να αλλάζει η σειρά αυτών που είναι στη λίστα αναμονής.

Το θέμα απασχόλησε το Δ. Σ. του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέα», η διοίκηση του οποίου κάλεσε το Διευθυντή της κλινικής για διευκρινίσεις, ενώ τέθηκε και θέμα περίεργης κατανάλωσης δεκάδων φακών που προορίζονται για ασθενείς με καταρράκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates