Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Και στη Βρετανία θα εφαρμοστεί ο χημικός ευνουχισμός παιδόφιλων


Στο δρόμο της Ρωσίας η Βρετανία στο θέμα της αντιμετώπισης παιδόφιλων καθώς αποφασίστηκε να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του χημικού ευνουχισμού σε 100 φυλακισμένους παιδόφιλους, στο πλαίσιο ενός κυβερνητικού προγράμματος που ελπίζεται ότι θα μειώσει τις...
πιθανότητες να επαναλάβουν τις αποτρόπαιες πράξεις τους.


Οι παιδόφιλοι συμφώνησαν να υποβληθούν σε φαρμακευτική αγωγή σχεδιασμένη να ελαττώσει την τεστοστερόνη στο αίμα τους στα επίπεδα που παρατηρούνται στα αγόρια προεφηβικής ηλικίας.

Η τεστοστερόνη είναι η κύρια ορμόνη του ανδρικού φύλου, η οποία είναι επίσης υπεύθυνη για την ερωτική επιθυμία.

Τη θεραπεία δοκιμάζουν πιλοτικά οι ψυχίατροι του Σωφρονιστικού Καταστήματος HMP Whatton, στο Νότιγχαμ - μία φυλακή στην οποία κρατούνται άντρες καταδικασμένοι για σεξουαλικά εγκλήματα.

Στους παιδοφίλους χορηγείται η ουσία λευπρορελίνη, η οποία αναχαιτίζει την παραγωγή της τεστοστερόνης.

Η αγωγή χορηγείται σε όσους έχουν παρορμητική ή πιεστική ανάγκη να επιτεθούν σε παιδιά, σε όσους δυσκολεύονται να ελέγξουν την σεξουαλική διέγερσή τους, διακατέχονται από διαστροφικές σεξουαλικές φαντασιώσεις ή επιθυμίες, σαδισμό ή άλλες επικίνδυνες τάσεις όπως η νεκροφιλία.

«Εκτός από την πολυετή κάθειρξη, ο μοναδικός άλλος τρόπος για να αντιμετωπιστούν αυτοί οι άνθρωποι είναι ο χημικός ευνουχισμός», δήλωσε στον βρετανικό Τύπο ο δρ Λούντβιχ Λέβενσταϊν, πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Ψυχολόγων (ICP).

«Μπορεί ως ιδέα ο χημικός ευνουχισμός να μοιάζει με παραβίαση των προσωπικών ελευθεριών, αλλά το δικαίωμα ενός παιδιού να το προστατεύσουμε είναι πολύ πιο σημαντικό από την όποια ελευθερία των παιδοφίλων».

Ο χημικός ευνουχισμός είναι υποχρεωτικός για τους παιδόφιλους στην Πολωνία, τη Ρωσία και ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates