Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Σκαραμαγκάς: Πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου οι εργαζόμενοι…


Την απογοήτευσή τους για το αδιέξοδο στο οποίο παραμένουν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αλλά και το σύνολο του Ναυπηγικού – Ναυπηγοεπισκευαστικού Κλάδου, εκφράζουν οι εργαζόμενοι του Σκαραμαγκά σε Δελτίο Τύπου που έστειλαν, ανακοινώνοντας κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα όμως, εκφράζουν αισιοδοξία για την ευνοϊκή κατάληξη των...
διαπραγματεύσεων ανάμεσα στο ναυπηγείο και την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την υπέρβαση του αδιεξόδου με βάση τον εν ισχύ νόμο 3885 του 20010.
Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση:
Συναδέλφισσες, οι
Είναι γνωστό ότι το Ναυπηγείο μας περνά ίσως την δυσκολότερη φάση της ιστορίας του. Παρουσιάζονται από διάφορα μέσα αντιφατικές απόψεις και στην κυριολεξία ζούμε μέσα σ’ ένα σκωτσέζικο ντουζ.
Οι διαπραγματεύσεις της Εταιρείας με την Κυβέρνηση έχουν δυσκολίες, όμως σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Προέδρου της εταιρείας στην χθεσινή συνάντηση μας, τίποτα δεν έχει τελειώσει .
Πιστεύουμε έστω και με δυσκολίες τελικά θα βρεθεί η χρυσή τομή. Εμείς έχουμε συνεχείς επαφές και με την εταιρεία και με τους Κυβερνώντες.
Κρατάμε χαμηλούς τόνους διότι αυτό είναι το συμφέρον της εταιρείας και των εργαζομένων. Είχαμε όπλο μας τώρα την ψηφισμένη απόφαση- νόμο 3885/10 που θέλουμε να τηρηθεί στο ακέραιο, κρατάει ανοιχτό το Ναυπηγείο και υπάρχουν και περιθώρια βελτίωσης. Δίνουμε μάχη για ανατροπή και αναστολή αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κρατάνε όμηρο το Ναυπηγείο και το οδηγούν στο μαρασμό. Τις καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή και τώρα πιστεύουμε ότι είναι το κατάλληλο timing να γίνει ανατροπή. Έχει ωριμάσει ακόμα και σε αυτούς που την πολέμησαν. Πιστεύουμε και επιθυμούμε εταιρεία και Κυβέρνηση να δείξουν σύνεση, ωριμότητα, ψυχραιμία, και ευελιξία ώστε να έρθει η επιθυμητή απόφαση ώστε το Ναυπηγείο να βρει τους ρυθμούς που πρέπει και αρμόζει. Το έχει ανάγκη η εταιρεία, η οικονομία και η χώρα.
Μπορεί και πρέπει το Ναυπηγείο να παράξει, να ολοκληρώσει τα Υποβρύχια, που τόσο ανάγκη έχει το Πολεμικό Ναυτικό να υλοποιήσει την 3885/10 και να μπει επιτέλους σε νέους δρόμους ανάπτυξης. Το μόνο που θέλουμε να ρωτήσουμε τις δυνάμεις εκείνες που πολέμησαν την 3885/10 τι θα γινόταν σήμερα; εάν εμείς δεν είχαμε στηρίξει αυτή την απόφαση.
Συναδέλφισσες, οι
Δεν είμαστε ξεκομμένοι από τον περίγυρο. Όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας επηρεάζουν. Ζούμε την καθημερινότητα, την ακρίβεια, την ανεργία στο πετσί μας. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ζούμε μέσα σ ένα εφιάλτη, μη γνωρίζοντας τι μας ξημερώνει. Τίποτα δεν είναι σήμερα, ίδιο, όπως χθες.
Οι μισθοί συρρικνώνονται, αλλάζουν όλα όταν στην εργατική νομοθεσία προς το χειρότερο. Κινδυνεύουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καταργούνται οι κοινωνικές παροχές.
Η Ναυπηγοεπισκευαστική κινδυνεύει στο σύνολο της. Δεν υπάρχει Κυβερνητική πολιτική στον κλάδο μας. Ο Ναυπηγικός κλάδος αντιμετωπίζει οξύτατα προβλήματα που έχουν σχέση με την επιβίωσή του.
Η ΠΟΕΜ έχοντας υπόψη της όλα τα παραπάνω προκηρύσσει 24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Μάρτη και πορεία διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου, εξαιτίας της εγκατάλειψης του κλάδου από την κυβέρνηση.
Συγκέντρωση των απεργών του Ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου θα γίνει στην Ομόνοια στις 11 πμ
Όλοι μαζί πρέπει να απαιτήσουμε από την Κυβέρνηση.
• Άμεση κυβερνητική σύσκεψη και απόφαση στήριξης του κλάδου
• Εθνική Κλαδική πολιτική ανάπτυξης της Ναυπηγικής Βιομηχανίας
• Υπερασπιζόμαστε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας του κλάδου μας ως ελάχιστη υποχρέωση της πολιτείας προς τους εργαζομένους.
Το Σωματείο μας με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. στηρίζει και συμμετέχει στην 24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση.
Καλεί όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν κάτω από το πανό μας και να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.
Ενημερώνουμε επίσης ότι στα πλαίσια του αγώνα μας για Ανοιχτό Ναυπηγείο και προώθηση των δίκαιων αιτημάτων μας έχουμε συνάντηση σήμερα με τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας κο Λυκουρέντζο και τις επόμενες ημέρες με τον Υπουργό Οικονομίας και αυριανό Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κο Βενιζέλο.
Όπως επίσης και με τον Υπουργό Άμυνας κο Αβραμόπουλο.
Ο αγώνας μας είναι συνεχής, συνεπής, σταθερός, δίκαιος, διαφανής και πιστεύουμε στην δικαίωση.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΩΡΑ 11:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
Για το Σωματείο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ Β. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates