Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Δέχεται απειλές ο δήμαρχος Ρόδου;


Απειλές κατά της ζωής και της περιουσίας του δέχεται, το τελευταίο κυρίως διάστημα, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς, γεγονός που έχει θορυβήσει τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές και τους στενούς συνεργάτες του.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το θέμα απασχολεί τους...
επιτελείς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου που παρακολουθούν στενά τη δραστηριότητα συγκεκριμένων προσώπων τα οποία θεωρούνται ύποπτα.
Ο δήμαρχος Ρόδου, ως γνωστόν, τελεί υπό μόνιμη αστυνομική προστασία και προς τούτο έχει αποσπαστεί στο γραφείο του και τον συνοδεύει στις μετακινήσεις του αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «δ», την 29η Φεβρουαρίου 2012, υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και στην Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου αναφορά του Τμήματος Προστασίας Πολιτών Ειδικών Κατηγοριών της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, που υπογράφεται από τον Υποστράτηγο κ. Ι. Δικόπουλο, σχετικά με τη δραστηριότητα 12 περίπου κατοίκων της Ρόδου που μετέχουν σε γκρουπ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου διενήργησαν έρευνα γύρω από τη δραστηριότητα συγκεκριμένων προσώπων, που μετέχουν στο συγκεκριμένο γκρούπ και διαπίστωσαν, μεταξύ άλλων, ότι προέβησαν σε αναρτήσεις με τις οποίες παροτρύνονται πολίτες στη διάπραξη αξιόποινων πράξεων.
Παρότι ο αρχικός σκοπός του γκρουπ φέρεται να ήταν ο συντονισμός ενεργών πολιτών για την πραγματοποίηση οργανωμένων διαδηλώσεων διαμαρτυρίας, ορισμένοι, εκμεταλλευόμενοι ίσως και την ανωνυμία που προσφέρει το διαδίκτυο, παρεκτράπηκαν και άρχισαν να ζητούν στοιχεία, επί παραδείγματι για τη διεύθυνση κατοικίας του δημάρχου και να παροτρύνουν τρίτους να του επιτεθούν.
Ανάλογες αναρτήσεις έγιναν σε blogs στο διαδίκτυο αλλά και τηλεφωνικά σε σταθερά τηλέφωνα του Δήμου.
Την 6η Μαρτίου 2012 ο κ. Εισαγγελέας πριν την πραγματοποίηση της παρέλασης, με μέριμνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, κάλεσε στο γραφείο του ορισμένα από τα μέλη του συγκεκριμένου γκρούπ και ζήτησε «αυτοσυγκράτηση». Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα του δημάρχου, που έχει προβληματίσει.
Την ίδια ημέρα ακολούθησαν αναρτήσεις στο διαδίκτυο στις οποίες γινόταν λόγος για «χουντική καταστολή μέσω του Εισαγγελέα για ομάδα στο Facebook».
«Σήμερα το πρωί ο εισαγγελέας κάλεσε μέλη του κλειστού μας γκρούπ στο Facebook, (...), για να μας ανακοινώσει ότι η Ασφάλεια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου τον ενημέρωσαν ότι το γκρουπ μας παρακολουθείται εδώ και πολύ καιρό και ότι μας θεωρούν "ταραξίες" και μας αποκάλεσαν στην τοπική εφημερίδα ως οι "γνωστοί-άγνωστοι" (ΕΛΕΟΣ!) και ότι η ζωή του Δημάρχου μας έχει απειληθεί από εμάς τους 15 αγανακτισμένους πολίτες !!!
Μας προειδοποίησε ότι αύριο στην παρέλαση για τον εορτασμό της ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ της Δωδεκανήσου με τη Μητέρα Ελλάδα, μπορούμε να πάμε αλλά να είμαστε ήσυχοι και να μην προκαλέσουμε επεισόδια, αλλιώς. . .
ΑΝΤΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!! ΑΝΤΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ !!!! Καταγγελία πολίτη της Ρόδου», αναφέρεται στην ανάρτηση.
Από εκεί και πέρα την ανησυχία για τα φαινόμενα που εκδηλώνονται ενέτεινε η απόφαση ομάδας πολιτών της Ρόδου να παροτρύνει έξω από το δικαστικό μέγαρο πολίτες σε ένοπλο αγώνα και σε δημιουργία ομάδων περιφρούρησης στο νησί με κυνηγετικές καραμπίνες.
Το όλο ζήτημα δεν άφησε αδιάφορο και τον δικηγόρο της Ρόδου κ. Ν. Παπανικήτα, που συγκέντρωσε στοιχεία γύρω από τη δραστηριότητα συγκεκριμένων προσώπων και πρόκειται να υποβάλει αρμοδίως μηνυτήρια αναφορά, ζητώντας την άσκηση δίωξης σε βάρος τους για πρόκληση - παρότρυνση σε τέλεση κακουργημάτων.
Η αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι, κυρίως κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2012, είναι έκδηλη στους κόλπους της ΕΛΑΣ.
Πολίτες προετοιμάζονται να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο τη διαμαρτυρία τους για την ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης και γενικότερα των αιρετών σε όλους τους βαθμούς της αυτοδιοίκησης.
Ενδεικτική είναι η ακόλουθη ανάρτηση...
«Στις 25 Μαρτίου 2012 πλημμυρίζουμε πλατείες και δρόμους της Ελλάδας. Διώχνουμε τους μνημονιακούς πολιτικούς από τις παρελάσεις. Δε φεύγουμε από δρόμους και πλατείες εάν δεν αποκατασταθεί η Εθνική Ανεξαρτησία και η Λαϊκή Κυριαρχία. Απαιτούμε ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Στις 25 Μαρτίου 2012 το τσίρκο της κατοχικής Βουλής και των κατοχικών κυβερνήσεων τελειώνει. Είναι στο χέρι μας να ζήσουμε ελεύθεροι. Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες, όχι στους τραπεζίτες, όχι στους Ολιγάρχες, όχι στους σάπιους πολιτικάντηδες. 25 Μαρτίου 2012! Ολοι σε δρόμους και πλατείες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates