Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Επίσχεση εργασίας κάνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί στο νοσοκομείο Καλαμάτας


Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι ειδικευόμενοι γιατροί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι από τον περυσινό Δεκέμβριο παραμένουν απλήρωτοι για τις εφημερίες τους.
Στη σχετική απόφαση κατέληξαν οι...
ειδικευόμενοι, μετά από γενική συνέλευση που συγκάλεσαν χθες το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση που διαγράφεται.
Νωρίτερα, οι ειδικευόμενοι -μαζί και με ειδικευμένους γιατρούς- ενημέρωσαν τον κόσμο που περίμενε στα Επείγοντα, αλλά και στα Εξωτερικά Ιατρεία, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τη γενικότερη υποβάθμιση -εν ονόματι των οικονομικών περικοπών- του επιπέδου της δημόσιας υγείας
Οι ειδικευόμενοι έκαναν αναφορά, σε κλινικές που εφημερεύουν χωρίς ειδικό γιατρό μετά τις 9 το βράδυ -χαρακτηριστικά ανέφεραν την ορθοπαιδική- αλλά και σε ελλείψεις σε αντιδραστήρια και υλικά.
Νωρίς χθες το πρωί, το Σωματείο Ειδικευομένων Γιατρών πραγματοποίησε παράσταση στο διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργο Μπέζο, στον οποίον εξέθεσαν τα προβλήματα. Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην «Ε» ο εκπρόσωπος των ειδικευόμενων Γιάννης Γαλανόπουλος, αναφερόμενος στη συνάντηση αυτή, «ο διοικητής, ουσιαστικά, δήλωσε αναρμόδιος να λύσει τα ζητήματα που του θέσαμε».
Οι ειδικευόμενοι διεκδικούν, όπως τονίζουν, «την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, καμία εφημερία χωρίς ειδικευμένο ιατρό, όπως και ασφαλείς εφημερίες».
Τη συμπαράσταση των ειδικευμένων γιατρών του Νοσοκομείου Καλαμάτας προς τους ειδικευόμενους εξέφρασε ο διευθυντής της Ορθοπαιδικής Χρήστος Λιαράκος, με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του Σωματείου Γιατρών ΕΣΥ Νομού Μεσσηνίας -τονίζοντας ότι το θέμα με την καταβολή των εφημεριών ταλανίζει και τους ειδικευμένους.

elefterianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates