Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Οι ληστές με τις περούκες ήταν.... Ροζ Πάνθηρες που «ρήμαζαν» κοσμηματοπωλεία σε όλο τον κόσμο!


Άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σταματούν για έλεγχο ύποπτο αυτοκίνητο στην οδό Θησέως στην Καλλιθέα καθώς έχει προηγηθεί ληστεία κοντά στο σπίτι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοίδη. Οι άντρες που επιβαίνουν στο αυτοκίνητο φορούν περούκες και μόλις αντιλαμβάνονται τους αστυνομικούς ανοίγουν πυρ εναντίον τους με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός...
άνδρα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ακολουθεί καταδίωξη και έπειτα από...
αρκετές ώρες οι Αστυνομία βρίσκει τα ίχνη των δραστών, πιάνοντας ταυτόχρονα «λαβράκι».

Οι δύο άνδρες με τις περούκες που πρωταγωνίστησαν την περασμένη Δευτέρα στην καταδίωξη της Καλλιθέας, αποδείχτηκε σήμερα ότι δεν είναι κοινοί κακοποιοί, παρά μέλη του διαβόητου διεθνώς κυκλώματος με τηνονομασία «Ροζ Πάνθηρες» που ληστεύουν κοσμηματοπωλεία σε όλον τον κόσμο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο Σέρβους, σημαντικά μέλη του κυκλωμάτος που ετοιμάζονταν να «χτυπήσουν» κοσμηματοπωλείο στην Αθήνα. Ο ένας εκ των δύο ήταν καταζητούμενος από τον περασμένο Νοέμβριο όταν οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει τέσσερις δράστες έπειτα από ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Ηλιούπολη.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ., διευκρίνιζει ότι στις 12-3-2012 συνελήφθησαν στην Καλλιθέα μετά από καταδίωξη και συμπλοκή που ακολούθησε, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης δύο υπήκοοι Σερβίας ηλικίας 36 και 20 ετών. Το ίδιο βράδυ συνελήφθη στο Χολαργό 43χρονη υπήκοος Σερβίας, συνεργός των δύο αντρών.

Από την αστυνομική έρευνα  προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είναι μέλη της διεθνούς εγκληματικής ομάδας με την επωνυμία «ροζ πάνθηρες», μέλη της οποίας είχαν συλληφθεί από αστυνομικούς της ίδιας Υπηρεσίας, στις  26-11-2011 για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και διαρρήξεις κυρίως σε κοσμηματοπωλεία αλλά και σε καταστήματα ένδυσης, οπτικών και ειδών κινητής τηλεφωνίας στην Κω, ενώ είχε προηγηθεί μεγάλο «χτύπημα« σε κοσμηματοπωλείο στην Σαντορίνη το 2007.

Ποιοί είναι οι «Ροζ Πάνθηρες»

Είναι ίσως μία από τις μεγαλύτερες συμμορίες ληστών στον κόσμο και προκαλώντας τον τρόμο στους κοσμηματοπώλες και εμπόρους πολύτιμων λίθων καθώς η λεία τους υπολογίζεται στα... 250 εκ. ευρώ!

Η δράση της συμμορίας έχει πάρει... θρυλικές διαστάσεις αφού για τουλάχιστον επτά χρόνια η Ιντερπόλ δεν είχε καταφέρει να τους εντοπίσει.  Οι διαβόητοι «Ροζ Πάνθηρες» αποτελούνται από τουλάχιστον 300 άτομα, Σέρβους, Βούλγαρους, Κροάτες και Μαυροβούνιους.
 
Τη συμμορία ίδρυσαν Σέρβοι και Κροάτες παραστρατιωτικοί, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση. Έχουν πραγματοποιήσει ληστείες σε κοσμηματοπωλεία στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, στο Ντουμπάι, ακόμα και στο Τόκιο, όπου κυκλοφορούσαν με ποδήλατα και μάσκες για την ατμοσφαιρική ρύπανση. Η πρώτη επιχείρηση της συμμορίας στη χώρα μας ήταν στις 12 Ιουνίου 2007 σε γνωστό κοσμηματοπωλείο της Σαντορίνης, με λεία τρία εκατομμύρια ευρώ. Τους αμέσως επόμενους μήνες σειρά είχαν οι κοσμηματοπώλες της Ρόδου και της Κω. 

newspost.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates