Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Το μεγαλύτερο στρατόπεδο κράτησης μεταναστών στον κόσμο χτίζει το Ισραήλ


Στρατόπεδο χωρητικότητας 8.000 ατόμων στην έρημο Νεγκέβ κατασκευάζει το Ισραήλ δίπλα στις εγκαταστάσεις των φυλακών Κετζιότ κοντά στην Αίγυπτο για να δημιουργήσει το μεγαλύτερο κέντρο κράτησης μεταναστών στον κόσμο.

Στόχος των Ισραηλινών αρχών όπως λένε είναι το...
στρατόπεδο να «φιλοξενεί» τους παράνομους μετανάστες από την Αφρική, τόσο τους άνδρες όσο και τα γυναικόπαιδα.

Παράλληλα, το Ισραήλ κατασκευάζει, εδώ και μερικούς μήνες, ένα τεράστιο τείχος από αγκαθωτο συρμα κατά μήκος των συνόρων με την Αίγυπτο, και εχει αναβαθμίσει την συνεργασία του με την αιγυπτιακή συνοριακή αστυνομία για να ματαιώσει την μαζική είσοδο παράνομων μεταναστών από την υποσαχάρια Αφρική. Μέχρι στιγμής έχουν τοποθετηθεί πάνω από 70 χλμ. συρματοπλέγματος κι αναμένεται να τοποθετηθούν άλλα 180 χλμ. μέχρι το τέλος του 2012.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Ισραήλ, μέσα στο 2011 εισήλθαν στη χώρα πάνω από 17.000 παράνομοι μετανάστες, οι οποιοι, σύμφωνα με τις αρχές, απειλούν την ζωή και την καθημερινότητα των περίπου 7.5 εκατ. κατοίκων.
«Το Ισραήλ είναι μια μικρή χώρα και δεν μπορούμε να αντέξουμε μια πλημμύρα λαθραίων ανέργων. Είναι απειλή για την κοινωνία μας, την οικονομία μας και την ασφάλειά μας», είχε πει, υπερασπιζόμενος την απόφαση κτισίματος του κέντρου κράτησης, προ 18 μηνών ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι οι Αφρικανοί μετανάστες «αλλοιώνουν τον εβραϊκό χαρακτήρα της χώρας».

Ωστόσο, οι οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων επισημαίνουν πως οι λαθρομετανάστες δεν προέρχονται τόσο από την Αίγυπτο, όσο από το Σουδάν και την Ερυθραία, περιοχές που μαστίζονται από εμφύλιους πολέμους.
Μέχρι στιγμής, το Ισραήλ δεν προχωρεί σε μαζικές απελάσεις λαθρομεταναστών στο Σουδάν, την Αίγυπτο ή την Ερυθραία, αλλά ούτε τους και αναγνωρίζει ως πρόσφυγες.


infoblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates