Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Στην Κοζάνη το πρώτο στρατόπεδο φιλοξενίας μεταναστών

Λεπτομέρειες για τη δημιουργία χώρου υποδοχής και διαμονής μεταναστών που στερούνται νομίμων εγγράφων, σε παλιό στρατόπεδο, που βρίσκεται κοντά στον οικισμό της Νεάπολης Κοζάνης, αναμένει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Δακής.

«Το πρωί είχαμε μια τηλεφωνική ενημέρωση... από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης. Περιμένουμε επίσημη ενημέρωση και περισσότερες λεπτομέρειες» τόνισε ο κ. Δακής και πρόσθεσε: «οι άνθρωποι αυτοί είναι πραγματικά ταλαιπωρημένοι και εμείς οι δυτικομακεδόνες, ως περιφέρεια διασυνοριακής συνεργασίας, έχουμε βιώσει παλαιότερα ιδιαίτερα έντονα το πρόβλημα. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι οι όποιες αποφάσεις προκύψουν από πλευράς της κυβέρνησης πρέπει να είναι σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον δήμο Βοϊου, στο χώρο του οποίου βρίσκεται το στρατόπεδο».

Πιο συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης ζήτησε να υπάρξει «σαφής και συγκεκριμένη μέριμνα σταθερής χρηματοδότησης ώστε να διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής στο συγκεκριμένο χώρο καθώς και ασφάλειας τόσο για τους φιλοξενούμενους όσο και για την τοπική κοινωνία».

«Αντιμετωπίζουμε το θέμα με πολύ κατανόηση. Είμαστε φιλόξενοι, χωρίς αισθήματα ρατσισμού και ξενοφοβίας. Όμως η όποια ενεργοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης επιβάλλεται να διασφαλίζει συγκεκριμένες δράσεις και όρους ανθρώπινης αξιοπρέπειας», πρόσθεσε.


Επίσημη ενημέρωση για το θέμα αναμένει και ο δήμος Βοϊου και μέχρι τότε, όπως λέει η δήμαρχος Παναγιώτα Ορφανίδου, «ο δήμος δεν μπορεί να είναι ούτε θετικός ούτε αρνητικός. Δεν είμαστε ξενοφοβικοί. Η περιοχή μας χαρακτηρίζεται από πνεύμα ανοιχτόμυαλο όμως δεν μπορούμε χωρίς να έχουμε όλα τα στοιχεία να πούμε όχι ή ναι. Πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής», προσθέτει.

newspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates