Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Όχι κ. Βενιζέλο, λεφτά δεν υπάρχουν


Μετά το «Πάμε μαζί» του Γιώργου Παπανδρέου ήρθε το «Αρχίζουμε»  του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Και δυστυχώς, για τον ελληνικό λαό, μετά το «Λεφτά υπάρχουν» ήρθε το «όλες οι περικοπές πρέπει να αποκατασταθούν».

Κι όμως είναι αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι. Μετά από δυόμιση χρόνια αφαίμαξης του ελληνικού λαού από το...
ΠΑΣΟΚ των Παπανδρέου, Βενιζέλου και Παπακωνσταντίνου. Μετά από την βίαιη υπαγωγή στο ΔΝΤ για την οποία ελέγχεται η προηγούμενη πολιτική ηγεσία. Είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ούτε  ένα λεπτό.

Από τότε που κυλούσε μπροστά στις κάμερες το δάκρυ του Γιώργου Παπανδρέου από τα δακρυγόνα στις συγκεντρώσεις των αγροτών, για τους οποίους ζητούσε περισσότερες επιχορηγήσεις. Από την υψωμένη γροθιά του στην πορεία για το Ασφαλιστικό. Από τις δεσμεύσεις του για πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Από την πλήρη  υιοθέτηση όλων των διεκδικήσεων  των επιμέρους επαγγελματικών ομάδων. Από τότε που δεν αναγνώριζε καμία διεθνή κρίση και έβγαινε από το Μέγαρο Μαξίμου και την συνάντηση με τον Κ. Καραμανλή με πύρινους λόγους για την αναλγησία της τότε κυβέρνησης απέναντι στις οικονομικές διεκδικήσεις κάθε  κατηγορίας εργαζομένων.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην πραγματικότητα δεν αλλάζει. Το  παραμύθι που είπε πριν τις εκλογές του 2009 ο Γιώργος Παπανδρέου, παρότι πλήρως ενήμερος από τον κ. Προβόπουλο,  δεν τελείωσε. Ο δράκος ήταν η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας αλλά το παραμύθι συνεχίζεται με την νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να λέει προς τον ελληνικό λαό τα ίδια ψέματα με την προηγούμενη. Αφού ρήμαξαν τις ελληνικές οικογένειες με μειώσεις μισθών , απανωτούς φόρους, απολύσεις , λουκέτα και πλήρη οικονομική κατάρρευση της  χώρας, αφού ενοχοποίησαν και τον τελευταίο Έλληνα με το «μαζί τα φάγαμε» και τους «διεφθαρμένους»  έρχονται τώρα να μοιράσουν νέες ακάλυπτες επιταγές.

Είναι ντροπή και αίσχος να ακούμε τον κ. Βενιζέλο να υπόσχεται αποκατάσταση όλων των περικοπών. Ο άνθρωπος που ολοκλήρωσε το έργο του προκατόχου του Γ. Παπακωνσταντίνου στο υπ. Οικονομικών, φαίνεται πως θέλει να ολοκληρώσει και το έργο του Γ. Παπανδρέου, του προκατόχου του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Δεν έχει προλάβει ακόμη να γίνει αρχηγός του κόμματος  και να παραιτηθεί από την θέση του «χασάπη» υπουργού  οικονομικών που παίρνει τη μπουκιά από το στόμα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των ανέργων και άρχισε να ψελλίζει πως θα τους αποκαταστήσει!

Όχι κ. Βενιζέλο, λεφτά δεν υπάρχουν στις τσέπες των Ελλήνων  για να τους τα πάρετε και πάλι. Ούτε και στα δημόσια ταμεία! Πάψτε λοιπόν να προκαλείτε την νοημοσύνη των πληγωμένων ανθρώπων.

briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates