Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

H αλήθεια πίσω από το VIDEO: KONY 2012 ! Διαβάστε προσεκτικά και προωθήστε το


"Μην πιστεύετε όσα ακούτε για τον Joseph Kony, αποτελούν μέρος μιας καλοστημένης προπαγάνδας των ΗΠΑ, προκειμένου να χτίσουν στρατιωτικές βάσεις σε νέες χώρες, παρακαλώ, μην παραπλανιέστε. Δεν τους ενδιαφέρουν τα παιδιά, απλά αναζητούν έναν λόγο, ώστε να πάνε σε πόλεμο και όλοι τους πιστεύουν.
Ποιον καλύτερο τρόπο θα σκεφτόσαστε, για να πείσετε ακόμα και τους λάτρες της...
ειρήνης, από το να βάζατε μπροστά, αθώα παιδιά. Κάντε την έρευνα σας και ενημερωθείτε λίγο περισσότερο, πριν υποστηρίξετε ένα "μη κερδοσκοπικό" κίνημα που αγγίζει τις χορδές ηθικής σας.


H παραπάνω είναι μια εικόνα από τους ιδρυτές των "Αόρατων Παιδιών". Θέλετε στα αλήθεια να υποστηρίξετε κάτι τέτοιο; Αν ναι, τότε κάντε το με ελαφρά την καρδία, και να είστε χαρούμενοι, όταν η βία συνεχιστεί και περισσότερα παιδιά χάσουν τη ζωή τους. Ειλικρινά, πως είναι δυνατόν να καταλήξει, η στρατιωτική ανάμειξη, την οποία το κίνημα των Invisible Children υποστηρίζει, εναντίον ενός ανθρώπου που χρησιμοποιεί παιδιά ως στρατιώτες; Τι πιστεύετε πως θα συμβεί τότε; Δε νομίζετε πως θα ακολουθήσουν μεγαλύτερα αντίποινα και αιματοχυσία;

Όλο αυτόν τον καιρό που μοιράζεστε το βίντεο, αλλάζετε την κατάσταση ή τη φωτογραφία σας στο facebook κτλ, προωθείτε μια πρωτοβουλία που υποστηρίζει ένα ακόμα περισσότερο βίαιο και αδίστακτο καθεστώς, στο οποίο βομβαρδίζονται νοσοκομεία και σχολεία χωρίς προειδοποίηση, κρατούμενοι βασανίζονται για διασκέδαση, άνθρωποι καταδικάζονται σε θάνατο χωρίς πραγματικά αίτια κτλ. Το έχουμε δει. Πιστεύετε ότι η αμερικάνικη ανάμειξη σε όλο αυτό, θα κάνει καλύτερα τα πράγματα;"

Ας δούμε τώρα μερικά δεδομένα για το θέμα και την οργάνωση Invisible Children:

-Ο LRA (Lord's Resistance Army) έχει μόνο 250 στρατιώτες αυτή τη στιγμή
-Ο LRA λείπει από την Ουγκάντα από το 2006
-Ο στρατός της Ουγκάντα και ο απελευθερωτικός στρατός των ανθρώπων του Σουδάν (και οι δύο ελέγχονται ως έναν βαθμό από τις ΗΠΑ), κατηγορούνται για συνεχείς παράνομες λεηλατήσεις και βιασμούς.
-Η US Africa Command, προσπαθεί να σταματήσει τον Κόνυ για χρόνια χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα
-Οι εικόνες και το υλικό που παρακολουθήσατε στο βίντεο, είναι τραβηγμένα μέσα στην περίοδο 2004-2006
-Για να συλληφθεί ο Κόνυ, θα πρέπει σίγουρα να σκοτωθούν και μέλη του στρατού του, δηλαδή παιδιά-στρατιώτες.
-Το κίνημα "Invisible Children" κερδίζει 100 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο
-Δεν υπάρχει κανένα βίντεο ή φωτογραφία του ΚΟΝΥ μετά από το 2006.


Πραγματικά υπάρχουν χιλιάδες μαρτυρίες ανθρώπων από την Αφρική στο διαδίκτυο, οι οποίες ξεσκεπάζουν ολοκληρωτικά την αλήθεια σχετικά με το κίνημα Invisible Children και τα κίνητρα των εμπλεκομένων, αρκεί κάποιος να μπει στον κόπο να τα κοιτάξει. Ο Dr Beatrice Mpora, διευθυντής του κοινοτικού οργανισμού υγείας στη Gulu, πόλη που αποτελούσε το κέντρο δράσης του LRA, λέει:
"Αυτό που πλασάρει το βίντεο, είναι εντελώς λάθος και θα μας δημιουργήσει πολύ περισσότερα προβλήματα από όσα θα λύσει. Δεν έχουμε δει ούτε ένα μέλος του LRA από το 2006. Τώρα ζούμε εν ειρήνη, οι άνθρωπο είναι στα σπίτια τους, ανοίγουν επιχειρήσεις και καλλιεργούν τα χωράφια τους. Εκεί είναι που χρειαζόμαστε βοήθεια". Η συνέχεια εδώ: Οργή στην Ουγκάντα για το βίντεο για τη σύλληψη του ΚΟΝΥ

Δε διδαχτήκαμε τίποτα τα τελευταία χρόνια από τις τακτικές που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ όταν πρόκειται για στρατιωτική εισβολή; Ξεχάσαμε το Ιράκ, τη Σερβία και τη μέση ανατολή; Δε φαίνεται σε κανέναν σας περίεργο το γεγονός ότι το KONY 2012, έχει φτάσει τις 80.000.000 προβολές μέσα σε μόλις μία εβδομάδα; Ξεχνάτε ότι μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που εδώ και δεκαετίες χρησιμοποιούν τους κατοίκους της Αφρικής ως φαρμακευτικά πειραματόζωα και τους αφήνουν να λιμοκτονούν ενώ οι φαρμακευτικές τους κερδίζουν τρισεκατομμύρια δολάρια από αυτούς; Ξεχνάτε τα ματωμένα διαμάντια και τις χρηματοδοτούμενες ομάδες τρομοκρατών, οι οποίες λεηλατούν ολόκληρα χωριά και βιάζουν καθημερινά ακόμα και μικρά παιδιά; Σε αυτούς τους ανθρώπους αναθέτουμε την "αναστήλωση" της Αφρικής μέσα από τη σύλληψη ενός ανθρώπου που δεν έχει δει κανείς τα τελευταία 6 χρόνια (!) και που πιθανότατα είναι νεκρός;

Φυσικά η αλήθεια είναι, πως είναι πολύ πιο εύκολο να προωθήσουμε ένα βίντεο, από το ψάξουμε λίγο καλύτερα "τι παίζει" με αυτό.

Ενημερωθείτε λίγο καλύτερα, πριν υποστηρίξετε ένα "μη κερδοσκοπικό" κίνημα.

Δείτε οπωσδήποτε:






katoxika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates