Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

UBS: "Πριν από το τέλος του 2014 η Ελλάδα θα έχει χρεοκοπήσει για 2η φορά"


Μέχρι το 2013 και πριν το τέλος του 2014, η Ελλάδα θα χρειαστεί να προχωρήσει σε νέα αναδιάρθρωση του χρέους της, χρεοκοπώντας επί της ουσίας και δεύτερη φορά, οπότε και ανοίγει η πόρτα εξόδου από το ευρώ, επισημαίνει σε έκθεσή της ο ελβετικός χρηματοπιστωτικός οίκος UBS.

Μάλιστα, οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας εκτιμούν ότι η...
Ελλάδα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ, μετά τη δεύτερη αναδιάρθρωση του χρέους της, ουσιαστικά μετά τη δεύτερη χρεοκοπία της.

«Την ώρα που με ‘κούρεμα’ 53,5% στα ελληνικά ομόλογα και ενώ η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από το PSI υπολογίζεται σε 105 εκατ. ευρώ, το πραγματικό όφελος για την Ελλάδα δεν ξεπερνά τα 27 δισ. ευρώ, γεγονός που αφήνει τη χώρα εκτεθειμένη σε ένα μη βιώσιμο μονοπάτι», τονίζει μεταξύ άλλων η UBS.

"H Eλλάδα με τους ρυθμούς ανάπτυξης που ακολουθεί σήμερα και από τους οποίους δεν πρόκειται να ξεφύγει τα επόμενα χρόνια, είναι πρακτικά αδύνατο να γλιτώσει την έξοδό της από την ευρωζώνη".

Κατά τον οίκο, η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο σημαντικό «κούρεμα» στο χρέος από κοινού με τη χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ. Ένα "κούρεμα" το οποίο θα περιλαμβάνει και το ΔΝΤ!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates