Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

Πάνω από 40 βουλευτές έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό


Σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής πρόκειται για καταθέσεις ύψους πάνω απο 100.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που φυγάδευσαν τα χρήματα ακόμη και μέσω του υποκαταστήματος τράπεζας που βρίσκεται μέσα στο κοινοβούλιο.
Η ταυτοποίηση των πολιτικών έγινε απο τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών οι οποίες προχώρησαν σε διασταυρώσεις των εμβασμάτων που συγκέντρωσαν απο τις τράπεζες με τον ΑΦΜ, τα στοιχεία ταυτότητας και τη διεύθυνση της κατοικίας αποστολέα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται αρμόδιο παράγοντα, από τους ελέγχους εντοπίστηκαν πολιτικοί που από το 2009 μέχρι και πέρυσι έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού ποσά πάνω απο 100.000 ευρώ ο καθένας.
Τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε αντιπαραβολή των εμβασμάτων με τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και το πόθεν έσχες, για να ελεγχθεί κατά πόσο τα χρήματα που φυγάδευσαν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και την περιουσιακή τους κατάσταση ή αποτελεί προϊόν φοροδιαφυγής.

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates