Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Σκληρό παζάρι για την ανακεφαλαιοποίηση

Σκληρό παζάρι λαμβάνει χώρα στο παρασκήνιο για τους όρους ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Οι βασικοί μέτοχοι... πιέζουν την κυβέρνηση να δοθούν κίνητρα στους μετόχους για να συμμετάσχουν στις αυξήσεις κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Την ίδια στιγμή η τρόικα πιέζει το οικονομικό επιτελείο να προχωρήσει άμεσα όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για την ανακεφαλαιοποίηση και μάλιστα εμφανίστηκε έντονα δυσαρεστημένη από τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στη συγκεκριμένη διαδικασία. Σήμερα ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, κατά την οποία αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της ανακεφαλαιοποίησης. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι βασικοί μέτοχοι θα συμμετάσχουν στις αυξήσεις κεφαλαίου, με ποσοστό όχι μικρότερο του 10%.

Να σημειωθεί πως το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση έως το τέλος Απριλίου στις τράπεζες να δημοσιεύσουν τους ισολογισμούς του 2011, ώστε να προλάβουν να καταρτίσουν τα business plans, στα οποία θα περιγράφονται οι κινήσεις κάθε τράπεζας, που θα έχουν ως στόχο την κεφαλαιακή τους ενίσχυση.

parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates