Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Έρχεται «Αρμαγεδόνας» στο δημόσιο μετά τις εκλογές

Μαζικές απολύσεις από τον δημόσιο τομέα, πιστή εφαρμογή του κανόνα που προβλέπει 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις και λουκέτα σε οργανισμούς και φορείς του δημοσίου τομέα, στενού κι ευρύτερου, «περιμένουν» την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Η απαίτηση είναι σαφής και κατηγορηματική και περιλαμβάνεται πέραν όλων των... άλλων στο κείμενο της τελευταίας έκθεσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), που δόθηκε στη δημοσιότητα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, βάζοντας φωτιά στα κομματικά επιτελεία.

Μάλιστα, στην ίδια έκθεση προβλέπεται ότι εξαιτίας ακριβώς του λόγου ότι τα μέτρα που έπονταιθα είναι πολύ σκληρά αλλά κι εξαιτίας του γεγονότος ότι η επόμενη Βουλή θα είναιπολυκομματική, κατά πάσα πιθανότητα, όπως γράφει το newscode.gr, οδεύουμε προς μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού.

Μόνο που δεν κατονομάζονται οι εταίροι, αν και κατά κάποιο τρόπο φωτογραφίζονται, υπονοώντας τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Από την Συγγρού ξεκαθαρίζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι μια τέτοια προοπτική είναι σαφώς έξω από την οπτική τους και προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα την καταγγέλλουν κιόλας.

Ωστόσο και από την Ιπποκράτους, όπου εδρεύει ο έτερος πόλος, ο νέος πρόεδρος του κόμματος δείχνει να ανεβάζει τους τόνους της επιθετικότητας απέναντι στη ΝΔ, θέλοντας κατ αυτόν τον τρόπο να αποδείξει εμπράκτως ότι δεν υποκινούνται απ αυτόν τα σχετικά σενάρια. Μένει πάντως να αποδειχθεί στην πράξη τι απ όλα τα παραπάνω θα ισχύσει.

Ωστόσο, η σκληρή πραγματικότητα των μέτρων, όποια κι αν θα είναι η επόμενη κυβέρνηση,δεν αμφισβητείται από κανέναν. Περιλαμβάνεται άλλωστε στο κείμενο του δεύτερου Μνημονίου, που «πέρασε» με μεγάλη πλειοψηφία από την παρούσα Βουλή.

tsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates