Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Επαφή για ομολογιακό δάνειο στο Mega


Ένα από τα ζητήματα για το Mega είναι η κάλυψη του τραπεζικού δανεισμού. Αυτή την περίοδο συζητάει με τις τράπεζες που συνεργάζεται Alpha Bank και Πειραιώς για την έκδοση ομολογιακού δανείου, αλλά βασική προϋπόθεση θεωρείται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ως...
και 10 εκατ. ευρώ . Οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους...

50 εκατ. ευρώ έχει να αντιμετωπίσει το Mega με βάση το δάνειο που σύναψε στα τέλη του 2009. Η δόση που πρέπει να καταβάλει στις 14 Σεπτεμβρίου στις δύο τράπεζες είναι ύψους 10 εκατ. ευρώ (όσο και η σχεδιαζόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου). Στη συνέχεια υπάρχουν διαδοχικές δόσεις Κάθε Σεπτέμβριο ως το 2015. Ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός της εταιρεία το 2011 ανήλθε σε 106,7 εκατ. ευρώ.


Η επόμενη μέρα στο Mega δεν είναι σίγουρο αν θα βρει τους ίδιους μετόχους. Οι βασικοί μέτοχοι , ΔΟΛ και Πήγασος έχουν δεσμευτεί πως θα συμμετάσχουν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και επιφυλάσσονται να διατηρήσουν το ποσοστό τους για μέγιστο διάστημα 6 μηνών από τη διαπραγμάτευση των νέων μετοχών. Κοινώς και οι δύο, δεν είναι σίγουρο αν θα μπορούν να αντέξουν το οικονομικό βάρος του επόμενο διαστήματος, ή να θα ανοίξει η πόρτα και για νέους μετόχους.


Το κόστος για τους εργαζόμενους είναι βαρύ καθώς οι απολύσεις θα συνεχιστούν όπως και οι μειώσεις στις αποδοχές. Οι μέτοχοι έχουν στα χέρια τους την απογραφή των εργαζομένων, αλλά ρωτούν και τους δικούς τους ανθρώπους, για το ποιοι πρέπει να φύγουν και ποιοι να μείνουν. Το τελευταίο διάστημα γίνoνται συζητήσεις για την αποχώρηση εργαζομένων με αποζημίωση και «κάτι ακόμη», χωρίς ωστόσο να υπάρχει, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή οργανωμένο σχέδιο εθελούσιας εξόδου. Σε σχέση με το 2010, την περσινή χρονιά χάθηκαν 27 θέσεις εργασίας και το προσωπικό στο τέλος του προηγούμενου Δεκεμβρίου ανήλθε σε 601 άτομα.






typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates