Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Πρώτη χωρίς αυτοδυναμία η ΝΔ- Από οκτώ έως δέκα κόμματα στη Βουλή

Πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία αλλά χωρίς αυτοδυναμία και την είσοδο από οκτώ έως δέκα κομμάτων στη.... Βουλή δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις από τις εταιρείες PULSE και VPRCπου δημοσιεύουνται από το «Ποντίκι» και τα «Επίκαιρα».


Aναλυτικότερα, πρωτιά της ΝΔ με διαφορά επτά μονάδων και κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού με 10 κόμματα στη Βουλή δείχνειδημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για την εφημερίδα «Ποντίκι» που κυκλοφορεί σήμερα.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 22% έναντι 15% του ΠΑΣΟΚ. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 11%, το ΚΚΕ με 10,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 10%, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά φτάνει το 8,5%.

Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 5,5%, οι Οικολόγοι-Πράσινοι 3,5%, ο ΛΑΟΣ και η Δημοκρατική Συμμαχία 3%.

Με 7,5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία σε νέα δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα».

Στο 14,5% το ΠΑΣΟΚ με ρευστό πολιτικό σκηνικό και οκτώ κόμματα στη βουλή.


Ειδικότερα, στην εκλογική επιρροή, η ΝΔ λαμβάνει 22% έναντι 14,5% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, το ΚΚΕ με 11,5 %, η ΔΗΜΑΡ με 10%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 9%, η Χρυσή Αυγή με 5%, ο ΛΑΟΣ με 3,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,5%, από 1,5% έχουν η Δημοκρατική Συμμαχία, η Δράση και το ’ρμα Πολιτών, ενώ 1% συγκεντρώνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Το 3,5% των ψηφοφόρων δηλώνει πως θα ψηφίσει ένα άλλο κόμμα ενώ το 24,1% δηλώνει πως θα απέχει ή θα ψηφίσει λευκό ή άκυρο.

newspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates