Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ληστεία Εμπορικής Τράπεζας: Και 8ο κακοποιό δείχνουν τα στοιχεία από το διαμέρισμα στην Ευριπίδου

Εναν ακόμα κακοποιό καταζητεί η Αστυνομία για την αιματηρή συμπλοκή που έγινε την περασμένη εβδομάδα στην οδό Ευριπίδου στην...
Καλαμάτα, με τραυματίες 3 αστυνομικούς, μετά τη ληστεία στην Εμπορική Τράπεζα. Ο αριθμός των μελών της συμμορίας που φέρεται να έχει αναστατώσει με ληστείες τη μισή Ελλάδα, ανέρχεται μέχρι στιγμής στα 8 και εκτιμάται πως θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο, καθώς είναι σε εξέλιξη οι έρευνες από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι τρεις συλληφθέντες είχαν βασικό ρόλο στη ληστεία, χωρίς να έχει ακόμα ξεκαθαρίσει ο ρόλος που είχε ο καθένας από το σύνολο των δραστών.
Τα στοιχεία που οδηγούν στον 8ο δράστη προκύπτουν από τα ευρήματα της Αστυνομίας μέσα στο διαμέρισμα της οδού Ευριπίδου, όπου βρισκόταν το κρησφύγετο των δραστών. Ετσι, πέρα από τους 3 συλληφθέντες, που κατάγονται οι δύο από την Ευρυτανία και ο ένας από την Αμαλιάδα, διέφυγαν 4 ακόμα άτομα πριν ή κατά τη διάρκεια της συμπλοκής κι επίσης καταζητείται ο άνθρωπος που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα. Από αυτούς τους 4 οι 3 διέφυγαν με το αυτοκίνητο Καλαματιανού το οποίο βρέθηκε καμένο στην Αχαΐα, ενώ δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί εάν ο 4ος διέφυγε κατά την ώρα της συμπλοκής ή είχε φύγει νωρίτερα. Από τους 3 συλληφθέντες οι δύο έχουν προφυλακιστεί και ο τρίτος παραμένει φρουρούμενος στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Σε κάθε περίπτωση πάντως πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση που έχει ξεσηκώσει τη μισή Ελλάδα και ειδικά τη Δυτική, καθώς η πολυμελής συμμορία φέρεται να έχει διαπράξει πλήθος ληστειών. Οι ληστές σε κάθε περίπτωση κατέφευγαν, όπως όλα δείχνουν, σε διαμερίσματα - κρησφύγετα που είχαν νοικιάσει σε κάθε περιοχή. Η συμπλοκή που έγινε στην Καλαμάτα στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιούσαν οι αστυνομικοί μετά τη ληστεία, αποκάλυψε το κρησφύγετο των δραστών στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Από τις έρευνες που έγιναν μετά την άγρια συμπλοκή των ληστών με τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν, προέκυψαν στοιχεία που οδηγούν σε επιχειρήσεις κι έρευνες της Αστυνομίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Δυτικής Ελλάδας. Ηδη έχουν βρεθεί κι ερευνηθεί αρκετά διαμερίσματα - κρησφύγετα της συμμορίας και όλα δείχνουν πως θα υπάρξει συνέχεια.


eleftheria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates