Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ-ΕΦΙΑΛΤΗΣ: ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ. ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦ ΑΠΑΞ

Η εβδομάδα που μπήκε, θα κρίνει τα πάντα και αυτό φαίνεται πως το γνωρίζουν καλά στο υπουργείο Εργασίας, που καλούνται να εξειδικεύσουν... μέτρα ύψους σχεδόν 3,5 με 4 δισ. ευρώ, δηλαδή το 1/3 του συνολικού πακέτου των 11,7 δισ. ευρώ.

Την ώρα που στο.... εργασιακό πεδίο, ο πόλεμος φαίνεται πως δεν τελειώνει ποτέ, ανοίγει άμεσα και το ασφαλιστικό. Παρ' ό,τι στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση υπάρχει δέσμευση να μην μειωθούν περαιτέρω μισθοί και συντάξεις, το δρόμο των περικοπών έδειξε πρώτος, από τις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Αλλά και το μνημόνιο που, βάσει των δεσμεύσεων θα εφαρμοστεί, προβλέπει περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις.
Πλαφόν σε κύριες και επικουρικές
Αναλυτικά, ο υπουργός Εργασίας έχει ανακοινώσει την εφαρμογή πλαφόν σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Δεν ξεκαθάρισε το ύψος, πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι αυτό θα κατέβει στο πλαφόν που σήμερα ισχύει για το σύνολο των κύριων συντάξεων, κοντά δηλαδή στα 2.700 ευρώ.
Κόβονται οι διπλές συντάξεις


Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates