Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012

Εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μόνο για όσους περνούν τη βάση του 10;

Φαινόμενα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μαθητών που είχαν μέσο όρο βαθμολογίας το 7 το 6 ή ακόμη και το τρία σίγουρα  ξενίζουν.

Με δεδομένο ότι με... τον τρόπο αυτό υποβαθμίζεται γενικότερα η ποιότητα όχι μόνο της ανώτερης και ανώτατης αλλά και της μέσης εκπαίδευσης φαίνεται ότι το υπουργείο Παιδείας κάνει σκέψεις για την επαναφορά της βάσης του 10, ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος, μιλώντας μάλιστα στην ΝΕΤ σημείωσε χαρακτηριστικά πως το συγκεκριμένο θέμα "είναι κάτι υπό μελέτη", αφήνοντας έτσι ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.

Την ίδια ώρα η Χρυσή Αυγή βάζει στο στόχαστρο τα “προνόμια” των μουσουλμάνων μαθητών μιλώντας για κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων των υπολοίπων μαθητών.

Όπως σημειώνεται στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος οι μουσουλμάνοι μαθητές (με βάση τα περυσινά στοιχεία) εισάγονται σε ΑΕΙ με μόρια της τάξης των 2.500 και 2.700 με μέση βαθμολογία δηλαδή περί το 2,5, την ώρα που για τους υπόλοιπους μαθητές χρειάζονται πολλαπλάσια μόρια και πολύ υψηλότερη βαθμολογία.Πηγή: http://filiatranet.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates