Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Πέφτει η θερμοκρασία!

Μεταβολή του καιρού με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και το απόγευμα στα κεντρικά ηπειρωτικά, αναμένεται... από σήμερα, με τα φαινόμενα να είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα.

Πτώση θα σημειώσει θερμοκρασία κυρίως στα βόρεια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική και μόνο τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικα και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Τοπικές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι ή καταιγίδες, προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη, όπου η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Παρασκευή, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες -οι οποίες πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές- σε δυτική-κεντρική Μακεδονία, βόρεια Θεσσαλία, βορειοδυτικό Αιγαίο και από το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (πλην Θράκης). Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ στις περισσότερες περιοχές.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ, με τη θερμοκρασία σε πτώση.

Πηγή: http://filiatranet.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates