Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Τριφυλία. «Κάτω τα ξερά σας από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας»

Αγανακτισμένοι και οργισμένοι είναι οι κάτοικοι της Τριφυλίας με τη διαφαινόμενη πρόθεση...
της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να υποβαθμίσει περισσότερο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπως και του υπουργείου Οικονομικών να κλείσει τη ΔΟΥ Κυπαρισσίας.

Για το νοσοκομείο, φοβούνται και ανησυχούν πως ενδεχόμενη συγχώνευση ή ενοποίηση με το Νοσοκομείο Καλαμάτας, με μείωση κλινικών, τμημάτων και κλινών, νομοτελειακά θα οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση των υπηρεσιών υγείας και, ουσιαστικά, στην κατάργησή του.
Για, δε, την εφορία, τη μοναδική στην Τριφυλία, μετά .......

τα λουκέτα στις ΔΟΥ Γαργαλιάνων και Φιλιατρών, σημειώνουν πως μόνο προβλήματα θα προκαλέσει το κλείσιμό της.

Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, τα λουκέτα σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως και σε σχολεία, είναι αλλεπάλληλα, με τα προβλήματα στην εξυπηρέτηση υποθέσεων των πολιτών να αυξάνουν, όπως και τα έξοδά τους για μετακινήσεις.
Η περίφημη και περιβόητη, πια, αποκέντρωση, στην Τριφυλία, μόνο ως ανέκδοτο ή ακόμη και κακόγουστη φάρσα ακούγεται. Αντ’ αυτής, οι κάτοικοι διαπιστώνουν με λύπη να γίνεται, χρόνο με το χρόνο, από όλες τις κυβερνήσεις, μια αποψίλωση της περιοχής από δημόσιες υπηρεσίες και υπερσυγκέντρωση αυτών στην Καλαμάτα.
Υπό αυτές τις συνθήκες, όμως, και με αυτές τις πρακτικές και αποφάσεις, η πολυπόθητη ανάπτυξη μόνο ως όνειρο απατηλό μπορεί να φαντάζει στους πολίτες!

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις πολιτών της Τριφυλίας στο «Θ»:

Σωτήρης Μπενάρδος (Κυπαρισσία):
«Αυτή η κατάσταση με το κλείσιμο υπηρεσιών δεν πάει άλλο. Κλείσε τη μία υπηρεσία, κλείσε την άλλη, ταλαιπωρούν τον κόσμο και τον χρεώνουν και με παραπάνω έξοδα μετακινήσεων για τις υποθέσεις τους. Τώρα, λένε για το νοσοκομείο και την εφορία. Όλα στην Καλαμάτα θα τα μαζέψουν; Και πώς να πάει ο κόσμος εκεί; Μην τολμήσουν να υποβαθμίσουν και άλλο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, γιατί θα εξεγερθεί ο κόσμος. Έχουμε αγριέψει πολύ. Μην τολμήσουν να παίξουν με την υγεία μας και το νοσοκομείο. Κάτω τα ξερά τους».

Γιώργος Βασιλόπουλος (Κυπαρισσία):
«Όλη η κοινωνία είναι αναστατωμένη με όσα ακούγονται για το νοσοκομείο και την εφορία. Αυτοί που σκέφτονται να κάνουν κάτι τέτοιο, δε σκέφτονται πως χειρότερα θα είναι για τόσο πολύ κόσμο στην περιοχή; Χωρίς τις υπηρεσίες στη διάθεση του πολίτη, για να εξυπηρετείται, θα γίνει μπάχαλο. Δε θα μπορεί κανένας να κάνει δουλειά του. Για ένα χαρτί θα πρέπει να πηγαίνει χιλιόμετρα μακριά και το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο. Αν κλείσουν εφορία και νοσοκομείο, θα κάνουν έγκλημα. Μόνο το νοσοκομείο έχει μείνει, που είναι και θέμα υγείας. Τι να πω…».

Αρίστος Σιγέρης (Καλό Νερό):
«Το Καλό Νερό και η Κυπαρισσία και όλη η περιοχή έχουν πολλές δυνατότητες ανάπτυξης και στον τουρισμό και σε άλλους κλάδους. Έρχονται και επενδύουν εδώ. Αν, όμως, χρειάζεται για τις υπηρεσίες να φεύγουν μακριά, δε θα κάνουν επενδύσεις και ο ίδιος ο κόσμος που μένει εδώ θα φύγει στο τέλος. Θα ερημώσουμε και δεν πρέπει. Να λιγοστέψει το κράτος, αλλά μην ερημώσουν την περιοχή εδώ. Το νοσοκομείο, όχι μόνο πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά και να αναβαθμιστεί. Δεν το καταλαβαίνουν όσοι είναι στις καρέκλες στην Αθήνα, αλλά σώζει τις ζωές μας. Η υγεία είναι πάνω από όλα. Δε θα ανεχτούμε να κλείσει το νοσοκομείο, το ίδιο και η εφορία, που έχει μείνει, μόνο μία, στην Κυπαρισσία για όλη την Τριφυλία. Πώς θα εξυπηρετούμαστε αν κλείσουν;».

Χάρης Αγριόπουλος (Φιλιατρά):
«Αυτό το κακό με τα λουκέτα σε υπηρεσίες είναι η ταφόπλακα της περιφέρειας. Δεν έχουν αφήσει όρθια και ανοιχτή σε λειτουργία ούτε μία υπηρεσία. Να μας διώξουν θέλουν από τον τόπο μας; Να πάμε να ζήσουμε αλλού, στα μεγάλα αστικά κέντρα, σαν τις σαρδέλες να είμαστε; Αυτοί οι πολιτικοί αγύρτες και οι κηφήνες της κρατικής μηχανής μόνο τις θεσούλες τους κοιτάζουν και δε νοιάζονται για το λαό. Μα, είναι πράγματα αυτά; Διαλύουν την Ελλάδα, ερημώνουν την ύπαιθρο και μετά μας κοπανάνε και δεκαρίσιους λόγους για ανάπτυξη, τρομάρα τους. Στα Φιλιατρά, από λουκέτο σε λουκέτο πάνε, δεν άφησαν και τίποτα. Η τρόικα, ο “διαλυκράτης” και οι κυβερνήσεις τα διέλυσαν όλα. Πάνε να κλείσουν και το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και τη μοναδική εφορία που αφήσανε ακόμα. Αναρωτιέμαι αν, τελικά, θα αφήσουν τίποτα όρθιο!».

Γιώργος Μίγγας (Μαραθόπολη):
«Δεν μπορώ να καταλάβω με ποια λογική και με ποια κριτήρια παίρνουν αποφάσεις και κλείνουν τις δημόσιες υπηρεσίες, τη μία μετά την άλλη, τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχει λογική. Όφελος το κράτος, πραγματικό, δεν έχει. Αντί οι υπηρεσίες να είναι κοντά στους πολίτες, τις πάνε όλο και πιο μακριά και τις μαζεύουν στα μεγάλα κέντρα. Η αποκέντρωση μας τελείωσε και ήρθε η υπερσυγκέντρωση. Από εξυπηρέτηση, τίποτα. Αντί να ενισχύουν την επαρχία και να τη στηρίζουν, με το κλείσιμο υπηρεσιών και σχολείων την υποβαθμίζουν. Το Κ.Υ. των Γαργαλιάνων έχει πολλά προβλήματα και λειτουργεί επειδή έχει καλό προσωπικό. Αν υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο, φοβόμαστε τι θα συμβεί με το Κέντρο Υγείας. Θα μείνουμε στο έλεος…».


Πηγή: http://filiatranews.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates