Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΤΟ ΔΩΡΟ ΔΕΝ ΔΩΡΙΖΕΤΑΙ… (Σκάνδαλο στους Γαργαλιάνους)


ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ;



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η ιστορία που ακολουθεί είναι γνωστή στο «ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ NEWS» εδώ και μερικούς μήνες… Δεν την δημοσιοποιούσαμε μέχρι να επιβεβαιώσουμε πως τα στοιχεία που είχαμε λάβει δεν επιδέχονταν ουδεμίας αμφισβήτησης.

Την έρευνά μας, “Γιατί δεν έχουμε κινηματογράφο στους Γαργαλιάνους;” όπως π.χ. έχουν τα Φιλιατρά, αρχίσαμε με συνέντευξη που μας παραχώρησε ο κ. Γεώργιος Σταθόπουλος που για πολλά χρόνια ήταν Πρόεδρος του “Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων”.

Σας μεταφέρουμε όλα όσα μας είπαν οι κύριοι:·
Ο κ. Γ. Σταθόπουλος
Ο Δωρητής κ. Λεωνίδας Γεωργιόπουλος
Ένα παλαιό μέλος του Τριφυλλιακού Θεάτρου

Πριν 6 χρόνια ένας επιφανής συμπατριώτης μας επιχειρηματίας των Αθηνών ο κ. Λεωνίδας Γεωργιόπουλος, που ποτέ δεν ξέχασε τον τόπο της καταγωγής του, δώρησε στον τότε Δήμο Γαργαλιάνων μια επαγγελματική κινηματογραφική μηχανή προβολής ταινιών (αξίας άνω των 50.000 ευρώ) που μέχρι τότε χρησιμοποιούσε σε ιδιόκτητο, κεντρικό κινηματογράφο στην λεωφόρο Κηφισίας με το όνομα “ΔΑΝΑΟΣ”.





Ο κ. Γεωργιόπουλος λοιπόν, αφού πριν έκανε γενικό σέρβις στη μηχανή (αξίας περίπου 5.000 ευρώ) την αμπαλάρισε σε δυο παλέτες και την έστειλε στους Γαργαλιάνους έτοιμη να λειτουργήσει!

Όταν η μηχανή έφτασε στους Γαργαλιάνους ο “τότε και τελευταίος δήμαρχος” Γαργαλιάνων αποφάσισε, μετά από εισήγηση του τεχνικού τουκινηματογράφου των Φιλιατρών (που ήξερε από κινηματογραφικές μηχανές) ότι έπρεπε να γίνει ένα επί πλέον σέρβις στην μηχανή, έτσι ώστε να μπορεί να προβάλλει ταινίες νέου τύπου και να έχει καλύτερο στερεοφωνικό ήχο (Dolby).


Με κόστος του Δήμου Γαργαλιάνων περίπου 2.000 ευρώ, πράγματι η μηχανή έγινε “καινούργια” με τις μετετροπές που έγιναν και ξαναφορτώθηκε για να επιστρέψει στους Γαργαλιάνους.

Στην επιστροφή του φορτηγού έγινε το απίστευτο και όμως αληθινό. H μηχανή ξεφορτώθηκε 12 χιλιόμετρα πριν τους Γαργαλιάνους, στα Φιλιατρά!

Πληροφορίες λένε ότι …“τω καιρώ εκείνο” είχε χαλάσει η κινηματογραφική μηχανή του πολιτιστικού συλλόγου “Πυρσός” των Φιλιατρών και είχε σταματήσει η προβολή των πραγματικά αξιόλογων ταινιών που έφερναν.


O “τελευταίος δήμαρχος” Γαργαλιάνων αποφάσισε μόνος του και χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων, να «παραχωρήσει» στον “Μορφωτικό Σύλλογο Φιλιατρών “Ο ΠΥΡΣΟΣ” το ΔΩΡΟ του συμπατριώτη μας, (χωρίς καν να το γνωρίζει ο δωρητής)!!!



Έχουν περάσει από τότε πάνω από 6 χρόνια και κανένας, εκτός από τον πρόεδρο του “Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων” κ. Γεώργιο Σταθόπουλο, δεν αναρωτήθηκε πως “εξαφανίστηκε” μια ολόκληρη κινηματογραφική μηχανή τόσο μεγάλης αξίας που μόλις είχε δωρήσει στο τότε Δήμο ο συμπατριώτης μας. Από τους 17 δημοτικούς συμβούλους του τότε δήμου αναρωτήθηκε άραγε κάποιος για την τύχη της κινηματογραφικής μηχανής; Αν ναι, τι έκανε μήπως την αναζήτησε;

Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον «τελευταίο δήμαρχο» να «παραχωρεί» ή «δωρίζει» ή «δανείζει» ή «χαρίζει» ένα περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Γαργαλιάνων σε οποιονδήποτε άλλο Δήμο, Σύλλογο ή πρόσωπο; Ήταν τελείως ανεξέλεγκτος;

Το ανέκδοτο στην όλη υπόθεση είναι το ότι ο “τελευταίος δήμαρχος”, (με απόφαση υποθέτω του Δημοτικού Συμβουλίου) τίμησε με πλακέτα (και “πολιτικάντικα” λόγια) τον αξιόλογο συμπολίτη μας κ. Γεωργιόπουλο στην μέση της πλατείας στη γιορτή των “Αγαπηνείων” ευχαριστώντας τον για την αξιόλογη δωρεά του στους Γαργαλιάνους!!! Αντίθετα οι Φιλιατρινοί μέχρι σήμερα δεν έχουν πει, ούτε ένα ευχαριστώ στον δωρητή…

Ο Χριστός μας δίδαξε όταν έχουμε δυο χιτώνες να δίνουμε τον έναν. Ο “τελευταίος δήμαρχος” το πήγε πιο πέρα… του δώρισαν μια μηχανή κι αυτός την δώρησε αμέσως, σε γειτονική πόλη που πράγματι την είχε ανάγκη γιατί είχε καταστραφεί η δική της μηχανή… Δεν βγάζουν πλέον τέτοιους δημάρχους… να νοιάζονται περισσότερο για τον γειτονικό δήμο παρά για τον δικό τους…

Τι να πει κανείς; Νομίζω εδώ ταιριάζει το “άξιος” ! Όμως αυτό το λένε όταν χειροτονείται ένας νέος Μητροπολίτης. Κάποια άλλη λέξη ταιριάζει εδώ… θα την βρω.

Πριν περίπου 20 ημέρες συνάντησα τυχαία τον κ. Λ. Γεωργιόπουλο στην θαλάσσια περιοχή του «ψηλόβραχου» ή «camping». Τον ρώτησα αν ήξερε ότι το “δώρο” του … «έπαιζε» στα Φιλιατρά. Δεν είχε ιδέα… Δεν μπορούσε να το πιστέψει ότι η μηχανή που δώρισε στους Γαργαλιάνους και για την δωρεάν του τιμήθηκε με πλακέτα, δεν έκανε ούτε μια προβολή στους Γαργαλιάνους, αλλά χρόνια τώρα είναι στα Φιλιατρά…

Τελικά του δωρητή του έμεινε η πλακέτα και στους Γαργαλιάνους η …βάση της μηχανής.





Όσο για την μηχανή, αυτή εξυπηρετεί τις πολιτιστικές ανάγκες των «φιλοπρόοδων» κατοίκων των Φιλιατρών και των γύρω περιοχών.Επί πλέον βγάζει αρκετά χρήματα κάθε χρόνο για την ενίσχυση των πράγματι αξιέπαινων έργων του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΠΥΡΣΟΣ”!



Ένα από τα παλαιότερα μέλη του Τριφυλιακού Θεάτρου, που έτυχε να είναι παρών στην συνάντησή μου με τον δωρητή (στον «ψηλόβραχο»), είχε το θράσος να διαψεύσει όλη την ιστορία της κινηματογραφικής μηχανής, μπροστά σε εμένα και στα έκπληκτα μάτια του ίδιου του δωρητή λέγοντας, (μάλλον κραυγάζοντας!) πως “η μηχανή βρίσκεται σήμερα στους Γαργαλιάνους” στην “Αποθήκη 186” του Πολιτιστικού Συλλόγου και όσα λέω (ότι δηλαδή η μηχανή είναι στα Φιλιατρά) είναι «συκοφαντίες» και «ψεύδη».

Οι σοβαροί θεατρίνοι το θέατρο το παίζουν ορισμένες ώρες σε ορισμένα μέρη (θέατρα) και όχι παντού και πάντοτε γιατί απλώς γελοιοποιούνται ντάλα μεσημέρι…


Τριφυλιακό θέατρο: «Γκόλφω Forever»

Καλούμε λοιπόν τον κύριο του Τριφυλιακού Θεάτρου, να μας υποδείξει το μέρος που υπάρχει η κινηματογραφική μηχανή που κατ’ αυτόν, είναι στην «Αποθήκη 186″ στους Γαργαλιάνους! Θα πρέπει να είναι ο μοναδικός που ξέρει την …κρυψώνα της μηχανής. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει κανέναν. «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα».

Εμείς, στο «ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΙ NEWS», θα επανορθώσουμε με δημόσια συγνώμη στο ίδιο μέρος που ο φίλος του έδωσε την πλακέτα στον κ. Λ. Γεωργιόπουλο.
Πρέπει να φταίει το …νερό. Δεν εξηγείται αλλιώς…

Κάθε λογικός άνθρωπος θα αναρωτιέται, πως είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο…

Θα ρωτήσει κάποιος, εκτός από τον δωρητή, τον “τελευταίο δήμαρχο” και τους συμβούλους, κανένας άλλος δεν ήξερε για το “ΔΩΡΟ” (μηχανή);

Ο κ. Σταθόπουλος για χρόνια ζητούσε επίμονα την επιστροφή της μηχανής στους Γαργαλιάνους από τον τότε και “τελευταίο δήμαρχο” Γαργαλιάνων ο οποίος αγνοούσε παντελώς τις εκκλήσεις του για την επιστροφή της κινηματογραφικής μηχανής στους Γαργαλιάνους!

Τελειώνοντας το ρεπορτάζ ζητάμε / απαιτούμε από τους δημοτικούς συμβούλους των Γαργαλιάνων να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε το ΔΩΡΟ που μας ανήκει, να επιστρέψει στους Γαργαλιάνους άμεσα. Υπάρχει ο χώρος, είναι έτοιμος και την περιμένει. Δείτε τον:



Ο σημερινός αντιδήμαρχος Γαργαλιάνων κ. Ε. Ανδρινόπουλος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας επιβεβαίωσε ότι είναι ήδη ενήμερος του σοβαρού αυτού θέματος και “θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει”. Αυτό θέλουμε και εμείς κ. Αντιδήμαρχε. ΙΔΩΜΕΝ!

Το σκάνδαλο δεν θα ξεχαστεί μετά από 5-6 ημέρες όπως γίνεται συνήθως…

Γιατί, …ΤΟ ΔΩΡΟ ΔΕΝ ΔΩΡΙΖΕΤΑΙ!!!

Όσο για τον “τελευταίο δήμαρχο”, για την πράξη του αυτή την αχαρακτήριστη, αλλά και για τόσες άλλες (νερό, τουριστικό, γηροκομείο, βιολογικός, Γ.Π.Σ., ΧΡΕΗ), οι σκεφτόμενοι πολίτες θα τον κατατάξουν εκεί που του αξίζει…

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Γ. Σταθόπουλο, ο κ. Λ. Γεωργιόπουλος λόγω της ανακαίνισης του “ΔΑΝΑΟΥ” πριν χρόνια, προσέφερε στο δήμο και όλα τα καθίσματα του κινηματογράφου. Οι (αν)υπεύθυνοι του τότε δήμου δεν δέχθηκαν τα καθίσματα γιατί είχαν ήδη βάλει τα πλαστικά και θάταν φασαρία …τώρα να τα έβγαζαν, να έφτιαχναν το πάτωμα λίγο επικλινές …και να βίδωναν τα βαριά καθίσματα του ΔΑΝΑΟΥ.

Όπως και να το κοιτάξεις χρειαζόταν να γίνει λίγη δουλίτσα… Βλέπεις, η ΔΩΡΕΑ των καθισμάτων δεν συμπεριελάμβανε και την τοποθέτησή τους…

Υποθέτω ότι αυτός θα ήταν ο λόγος να μην κάνουν αποδεχτή την προσφορά των δωρεάν καθισμάτων… που φυσικά θα τα πήραν άλλοι που πραγματικά νοιάζονταν για τον τόπο τους!

Ακόμα αναρωτιέστε πως έφτασαν οι Γαργαλιάνοι σε τέτοια χάλια;

Η συντριπτική πλειοψηφία των νεοελλήνων δυστυχώς συνεχίζουμε να είμαστε απλοί …θεατές στα «εγκλήματα» που γίνονται καθημερινά σε βάρος του τόπου μας και της πατρίδας μας!…

Φρόνιμοι και λογικοί… Ραγιάδες στην ίδια μας την πατρίδα…

ΑΙΣΧΟΣ! (τούτη είναι η λέξη που έψαχνα νωρίτερα…)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates