Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Στους Γαργαλιάνους 20 αστυνομικοί: Δυο μέρες ξερίζωναν τα 992 χασισόδεντρα

Σχεδόν έτοιμα για συγκομιδή ήταν τα 992 χασισόδεντρα που κατάσχεσαν οι αστυνομικοί από τη μεγάλη χασισοφυτεία που εντόπισε... το ελικόπτερο της Αστυνομίας στους Γαργαλιάνους. Η μεταφορά των δέντρων, ύψους 3 έως 4 μέτρων ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνία, με φορτηγά του Δήμου Γαργαλιάνων. Αξίζει να σημειωθεί πως περίπου 20 αστυνομικοί ξερίζωναν δυο μέρες τα μεγάλα χασισόδεντρα. Σύμφωνα με πληροφορίες η μεταφορά τους στην Καλαμάτα έγινε με τρία φορτηγά.
Η υπόθεση χαρακτηρίστηκε από αξιωματικούς σημαντική και η επιχείρηση πολύ δύσκολη. Οι άγνωστοι μέχρι στιγμής καλλιεργητές είχαν διαμορφώσει τη χασισοφυτεία σε 22 διαφορετικούς χώρους ο ένας σε μικρή απόσταση από τον άλλο, σε πολύ δύσβατη λογγωμένη περιοχή, κοντά στο σκουπιδότοπο Γαργαλιάνων. Είχαν φροντίσει μάλιστα η καλλιέργεια να γίνει κοντά σε σημείο που διέρχεται αγωγός άρδευσης, από τον οποίο πότιζαν τα δέντρα.
Από την εξερεύνηση της φυτείας προέκυψαν διάφορα ευρήματα τα οποία εξετάζονται από τη Σήμανση με στόχο να υπάρξουν στοιχεία που θα οδηγήσουν στον ή στους καλλιεργητές. Δε βρέθηκε όμως κατάλυμα, ούτε αντικείμενα που να προδίδουν τη διαμονή ατόμων στο χώρο.
Η επιχείρηση της Αστυνομίας ξεκίνησε προχθές νωρίς το πρωί, όταν η χασισοφυτεία εντοπίστηκε από το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο οποίο επέβαινε και προσωπικό της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Αμεσα οργανώθηκαν 3 επιχειρησιακές ομάδες που μαζί με το προσωπικό της Δίωξης εντόπισα, εξερεύνησαν και κατέστρεψαν τη φυτεία.
Η δυσκολία που αντιμετώπισαν ήταν τόσο μεγάλη λόγω της δύσβατης περιοχής και της διαμόρφωσης της φυτείας, που η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χθες αργά το μεσημέρι.
Το πρώτο φορτηγό με χασισόδεντρα έφτασε στην Αστυνομική Διεύθυνση προχθές αργά το βράδυ, συνοδευόμενο από όχημα της Αστυνομίας. Χθες το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση και η μεταφορά τους.




Πηγή: http://www.eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates