Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Απεργιακές συγκεντρώσεις κόντρα στα νέα μέτρα

Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται αύριο Τετάρτη στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο της 24ωρης... πανελλαδικής κινητοποίησης, ενάντια στα νέα σκληρά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Στις 10.30 το πρωί, μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, οργανώνουν συγκέντρωση η διοίκηση του Κέντρου και το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ. Στις 11 στην πλατεία 23ης Μαρτίου έχει προγραμματιστεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.
Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία καθώς απεργεί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, συμμετέχοντας, όπως ανακοίνωσε, στην πανεργατική απεργία εναντίον της πολιτικής των μνημονίων. Οι φαρμακοποιοί ζητούν την «άμεση αλλαγή της πολιτικής υποχρηματοδότησης της υγείας και παιδείας».
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, που καλεί όλους τους συναδέλφους στην απεργία, τονίζει ότι «μετά τις εξαγγελίες για τα νέα μέτρα, ο δημόσιος χαρακτήρας του κράτους καταρρέει και εισβάλλει ο ιδιωτικός τομέας με οδυνηρές συνέπειες για το κοινωνικό σύνολο. Η δημόσια περιουσία απαξιώνεται και ξεπουλιέται».
Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των δικηγόρων - μελών του από τα καθήκοντά τους, «σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο από τις υιοθετούμενες οικονομικές πολιτικές ελληνικό λαό, τονίζοντας τον αδιέξοδο, κοινωνικά άδικο και αποσπασματικό τους χαρακτήρα».
Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας με ανακοίνωσή του καλεί σε «κλιμάκωση των αγώνων και συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς, για να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα» και σημειώνει πως «ο δημόσιος και κοινωνικός πλούτος της χώρας ξεπουλιέται αντί "πινακίου φακής", στερώντας την από αναντικατάστατα εργαλεία για την αναγκαία αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότησή της».
Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών - Βιοτεχνικών - Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας εκφράζει τη συμπαράστασή της «στην απεργιακή κινητοποίηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και σε κάθε συνάδελφο ή σωματείο που θέλει να συμμετάσχει στις εν λόγω απεργιακές συγκεντρώσεις».
Η Επιτροπή του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ που καλεί σε συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση στην πλατεία 23ης Μαρτίου, σημειώνει σε ανακοίνωση - κάλεσμά της: «Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν καθημερινά ότι τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τελειωμό, οι θυσίες του λαού για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου δεν έχουν σταματημό. Τα "πακέτα" των μέτρων, όποιο περιτύλιγμα κι αν έχουν, δεν μπορούν να κρύψουν ότι δεν υπάρχει διέξοδος από την κρίση για τους εργαζόμενους, όσο βαδίζουμε στο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, στο δρόμο της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των μνημονίων της».




Πηγή: http://www.eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates