Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Φιλιατρά: Φόλες έριξαν ξανά τέρατα σε αδέσποτα!

Δυστυχώς ένα σκυλάκι δεν τα κατάφερε, ενώ ένα άλλο αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες...
κατάφερε, όπως όλα δείχνουν, να την γλυτώσει, χάρη στην άμεση επέμβαση της Ενεργής Ομάδας για τα Αδέσποτα.

Όπως μας είπε η κ. Κωνσταντίνα Κανελλοπούλου, μέλος της Ενεργής Ομάδας για τα Αδέσποτα, ενημερώθηκε σήμερα στις 06:20 το πρωί από καταστηματάρχη στον πεζόδρομο για τα δηλητηριασμένα σκυλιά, όπου το ένα βρέθηκε μπροστά στον φούρνο και το άλλο μπροστά στα καφενεία.


Το άτυχο ζώο σπάραζε μπροστά στο φούρνο και χάρη στην άμεση επέμβαση της κ. Κωνσταντίνας είναι καλά (φώτο πάνω), ενώ αντίθετα το δεύτερο δεν τα κατάφερε (φώτο δεξιά). Στο σημείο έσπευσε και η κτηνίατρος που ειδοποιήθηκε από την κ. Κανελλοπούλου και η γνωμάτευσή της καταλήγει σε δηλητηριασμένη τροφή (φόλα).

Ελέγχθηκαν και τα υπόλοιπα σκυλιά που βρέθηκαν στον χώρο, χωρίς ευτυχώς να παρουσιάσουν κανένα πρόβλημα.

Επίσης τραγικό είναι το γεγονός, ότι από την δηλητηριασμένη τροφή τρώνε και άλλα ζώα, με αποτέλεσμα να βρεθεί νεκρό και ένα περιστέρι λίγα μέτρα πιο πέρα (φώτο κάτω).

Εκτιμάται ότι το τέρας (τέρατα), προέβησαν σε αυτήν την πράξη γύρω στις 05:30 το πρωί, ενώ το συμβάν κατέγραψε και η Αστυνομία που έφτασε στο σημείο.

Τα αδέσποτα αυτά, συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ομάδας και παρακολουθούνται από κτηνιάτρους, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι το σκυλάκι που τα κατάφερε, έχει πέσει θύμα για 2η φορά, αφού την είχε γλυτώσει και τον Ιούνιο.

Η κ. Κανελλοπούλου προχώρησε και σε μήνυση κατά αγνώστων.

Με την ελπίδα πάντα, αυτό να είναι το τελευταίο περιστατικό και χωρίς να φτάσουμε στο σημείο να θρηνήσουμε και ανθρώπινες ζωές, τα τέρατα αυτά να βρεθούν σύντομα εκεί που τους αξίζει.


























Πηγή: http://filiatranet.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates