Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Λαμπρόπουλος για παλιό Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο κατέθεσε ο Βουλευτής μεσσηνίας της ΝΔ Ιωάννης Λαμπρόπουλος σχετικά με το κτήριο του παλιού νοσοκομείου Καλαμάτας.
Στην ερώτηση που... κατέθεσε ο κ. Λαμπρόπουλος ρωτάει τον Υπουργό αν θα ικανοποιηθεί το αίτημα του Δήμου Καλαμάτας για παραχώρηση και του παλαιού κτιρίου που στεγαζόταν η καρδιολογική κλινική, για να χρησιμοποιηθεί και αυτό για την στέγαση των υπηρεσιών του και τι θα γίνει με τα Δημοτικά Ιατρεία που θέλει να κάνει ο Δήμος Καλαμάτας στο παλίο νοσοκομείο παραχωρώντας ταυτόχρονα στο υπουργείο ένα ακίνητο στην ανατολική πόλη για την δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού τύπου..

Αναλυτικά η ερώτηση του Κ. Λαμπρόπουλου αναφέρει:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ : Τον κ. Υπουργό Υγείας
Με την αριθ. ΔΥ8γ/Γ.Π.150012/7-11-2008 Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών – Οικονομίας και Οικονομικών – Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , αποφασίσθηκε η δωρεάν παραχώρηση κατά χρήση και για χρονικό διάστημα 99 ετών των κτιρίων Κ3.Κ4,Κ5,Κ6 και Κ7 με τον περιβάλλοντα χώρο αυτών , του παλαιού Νοσοκομείου Καλαμάτας , στο Δήμο Καλαμάτας με αποκλειστικό σκοπό την στέγαση όλων των Διοικητικών, Τεχνικών ,Πολιτιστικών και Κοινωνικών λειτουργιών του Δήμου Καλαμάτας.
Ο Δήμος Καλαμάτας με έγγραφό του προς το Υπουργείο Υγείας ζητά την επιπλέον παραχώρηση και του παλαιού κτιρίου που στεγαζόταν η καρδιολογική κλινική , για να χρησιμοποιηθεί και αυτό για την στέγαση των υπηρεσιών του.

Επειδή η τρέχουσα οικονομική συγκυρία που διέρχεται η Χώρα μας δημιουργεί άμεση και επιτακτική την ανάγκη εξοικονόμησης πόρων , με την στέγαση των υπηρεσιών του Δήμου , χωρίς την καταβολή μισθωμάτων σε ιδιωτικά ακίνητα.
Επειδή ο Δήμος Καλαμάτας προτίθεται να λειτουργήσει και Δημοτικά Ιατρεία στο Παλαιό Νοσοκομείο , ενώ παράλληλα παραχωρεί στο Υπουργείο Υγείας , ακίνητο στην ανατολική πόλη για την δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού τύπου..

Ε ρ ω τ ά τ α ι ο κ. Υπουργός

1.] Θα ικανοποιηθεί το αίτημα του Δήμου Καλαμάτας ; .

2.] Το Υπουργείο Υγείας θα προγραμματίσει την λειτουργία Κέντρου Υγείας Αστικού τύπου στην ανατολική Καλαμάτα σε ακίνητο που θα παραχωρηθεί από το Δήμο ;.-

Ο Επερωτών Βουλευτής
ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ



Πηγή: http://filiatranews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates