Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Οι Έλληνες εμπιστεύονται τα γενόσημα φάρμακα


Τα αποτελέσματα έρευνας γνώμης της εταιρείας Focus-Bari που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας έδειξαν πως οι Έλληνες εμφανίζονται θετικοί απέναντι στα ελληνικά επώνυμα φάρμακα αλλά και στα εγχώρια παραγόμενα γενόσημα.


Αναλυτικότερα ένας στους δύο Έλληνες εμφανίζεται πολύ ή αρκετά θετικός στη χρήση γενοσήμων, με τα ελληνικά επώνυμα γενόσηµα να αξιολογούνται θετικότερα και με σημαντική διαφορά στην πρόθεση χρήσης, την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα τόσο από τα επώνυμα γενόσηµα που προέρχονται από το εξωτερικό, όσο και από τα «ανώνυμα» γενόσηµα.

Επιπλέον 7 στους 10 γνωρίζουν καλά ή σχετικά καλά τι σημαίνει ο όρος γενόσημα και τα αναφέρουν με θετική ματιά ως ισοδύναμη θεραπευτική αξία, αλλά οικονομικότερα.

Ένα ακόμα στοιχείο που αποκάλυψε η έρευνα είναι πως η γνωστή επωνυμία αποτελεί δικλείδα ασφαλείας και απόδειξη εγγύησης του φαρμάκου για το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών.

Η έρευνα διενεργήθηκε τον Απρίλιο του 2012 με την μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων με τυχαία επιλογή δείγματος, αλλά με προδιαγραφές τέτοιες ώστε να τηρείται η πληθυσμιακή αναλογία ως προς το φύλο και την ηλικία.

Το δείγμα αποτελείτο από 800 άτομα, άνδρες και γυναίκες 35-70 ετών, που κατοικούσαν στο νομό Αττικής.



Πηγή: http://www.opinionpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates