Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Κυπαρισσία Παρεμβάσεις σε νοσοκομείο [ VIDEO ]

Το δρόμο για την ένταξή του στο ΕΣΠΑ παίρνει το έργο αναδιαρρύθμισης του ισογείου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, μετά την έγκριση σκοπιμότητας από... τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο!
Για τη σημαντική αυτή εξέλιξη, που ενισχύει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, σε μια περίοδο, μάλιστα, που πολλά και διάφορα συζητούνται και αιωρούνται για την προοπτική του και την ίδια τη λειτουργία του, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου χθες το πρωί ο αναπληρωτής διοικητής Πάνος Μπόζος και ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας.
Αμφότεροι τόνισαν πως μετά και από αυτή τη
θετική εξέλιξη, δεν υπάρχει κίνδυνος υποβάθμισης του νοσοκομείου.

Αντιθέτως, με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα βελτιωθούν και αναβαθμιστούν οι κτηριακές του υποδομές για την καλύτερη λειτουργία του και την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Ο κ. Μπόζος ενημέρωσε: «Με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου (Αρ. Πρωτ. ΔΥ8/Β/Γ.Π. 62986/14-9-2012) εγκρίθηκε η σκοπιμότητα του έργου “Αναδιαρρύθμιση ισογείου του κτηρίου των Εξωτερικών Ιατρείων” του Νοσοκομείου – Κ.Υ. Κυπαρισσίας”. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2007 - 2013 και είναι προϋπολογισμού 1.262.959 ευρώ».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αρχιτεκτονική, στατική και Η/Μ μελέτη έχει χρηματοδοτηθεί με δωρεά ύψους 70.000 ευρώ από την “TEMES” και τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, ενώ εκπονήθηκε από την εταιρεία BETAPLAN, μια από τις μεγαλύτερες αρχιτεκτονικές εταιρείες στη χώρα για Νοσοκομεία.

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και ο Δήμος Τριφυλίας, ο οποίος διαθέτει διαχειριστική επάρκεια, έχουν υπογράψει προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου και άμεσα ξεκινούν τις σχετικές διαδικασίες, με υποβολή των τευχών δημοπράτησης στο ΠΕΠ Πελοποννήσου, στη Διαχειριστική Αρχή, για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Από εκεί και πέρα, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα διαχειριστεί το έργο. Ερωτηθείς ο αναπληρωτής διοικητής για το εάν είναι σίγουρο ότι θα ενταχθεί το έργο στο ΕΣΠΑ, απάντησε: «Επειδή είναι πρωτοβάθμιας περίθαλψης, είναι άκρως επιλέξιμο. Κατόπιν συνεννοήσεων που έχουμε κάνει και με τον κ. Τατούλη και με τον κ. Σκούρα, μας έχουν καθοδηγήσει και μας έχουν πει ότι θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ». Επίσης, θύμισε ότι «είναι πλήρως ανακαινισμένες οι κλινικές, τα χειρουργεία, η νέα πτέρυγα, η Μ.Τ.Ν., όλα με δωρεές!
Εντός των ημερών εγκρίνεται και το έργο της εγκατάστασης Υποσταθμού Μέσης Τάσης, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε τη δωρεά ξενιτεμένου συμπολίτη μας, ύψους 100.000 ευρώ, για τη δημιουργία γραφείων, ώστε να πάψουν οι υπηρεσίες του νοσοκομείου να είναι διασκορπισμένες».

Εξέφρασε, δε, τις ολόψυχες ευχαριστίες τους προς τον κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, αφού χωρίς τη δική του δωρεά θα ήταν πολύ δύσκολη, αν όχι αδύνατη, η πραγματοποίηση του έργου.
Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Τριφυλίας, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Η υπογραφή του υπουργού ουσιαστικά αποτελεί μια υπογραφή και μια σφραγίδα ότι το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας παραμένει σε λειτουργία και αναβαθμίζεται! Η Τεχνική μας Υπηρεσία είναι, πράγματι, συγκροτημένη και μπορεί να παράσχει αυτή τη στήριξη. Μπορεί να αναλάβει υπεύθυνα την εκτέλεση των όποιων εργασιών. Από αύριο κιόλας θα ξεκινήσουμε τις επαφές με την Περιφέρεια για την τελική απόφαση ένταξης του συγκεκριμένου έργου στο ΠΕΠ Πελοποννήσου…».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τη συγχώνευση – ενοποίηση των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, που ακούγεται πως προωθείται από την κυβέρνηση, ο κ. Μπόζος είπε: «Εμείς δεν έχουμε τίποτα στα χέρια μας. Τίποτα δεν ισχύει από όσα λέγονται και κυκλοφορούν. Το μόνο δεδομένο που έχουμε είναι ότι υπάρχει διοικητική διασύνδεση με το Νοσοκομείο Καλαμάτας, υπάρχει ενιαίο διοικητικό συμβούλιο και τίποτε άλλο. Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας έχει το δικό του Οργανισμό, το δικό του προϋπολογισμό, είναι δικό του Νομικό Πρόσωπο». Σχετικά με συγχώνευση, τόνισε: «Υπάρχουν πολλά προβλήματα. Υπάρχει πρόβλημα της περιουσίας του νοσοκομείου, εάν νομιμοποιούμεθα ένα Νομικό Πρόσωπο να διαθέσει την περιουσία του σε άλλο Νομικό Πρόσωπο. Η γνωμάτευση του νομικού μας είναι πως δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο… Υπάρχει και η διαθήκη Αλεξόπουλου για την περιουσία…».

Κλείνοντας ο κ. Μπόζος ενημέρωσε ότι την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου, στο Δικαστήριο Κυπαρισσίας, εκδικάζεται η προσφυγή του νοσοκομείου για τα 80 στρέμματα στο Μεμί, ενώ εντός των ημερών το ΕΜΠ, με το οποίο έχουν υπογράψει σύμβαση, θα διαθέσει μελετητές, με σκοπό να κάνει πρόταση για το πώς θα αναβαθμιστεί το Κληροδότημα Αλεξόπουλου στην κεντρική αγορά Κυπαρισσίας.

Στη συνέντευξη Τύπου παρέστησαν ακόμη ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος και οι προϊστάμενοι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Γιώργος Γκόνης και του νοσοκομείου Αντώνης Κίζηλης, οι οποίοι συζήτησαν σχετικά με τις διαδικασίες υλοποίησης της αναδιαρρύθμισης του ισογείου του νοσοκομείου.Πηγή: http://filiatranews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates