Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Κορώνη: Αντιδράσεις ψαράδων για την καταστροφή στο περιβάλλον!

Επιχείρηση καταστροφής του υποθαλάσσιου περιβάλλοντος και του ιχθυολογικού πλούτου της περιοχής... γύρω γύρω από τη Νήσο Βενέτικο, στην Κορώνη, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μία εβδομάδα.

Οι Κορωναίοι προειδοποιούν ότι αν δεν σταματήσει άμεσα η απομάκρυνση των βράχων θα τη σταματήσουν οι ίδιοι.


Τους βράχους ανασύρουν στην επιφάνεια ειδικά πλεούμενα μηχανήματα με σκοπό να τους μεταφέρουν στην περιοχή του Ακρογιαλίου Αβίας για το έργο της προστασίας της ακτογραμμής από τη διάβρωση της θάλασσας.

Ήδη έχουν διαμαρτυρηθεί εγγράφως οι ψαράδες της Κορώνης, που υπογραμμίζουν ότι καταστρέφονται οι φωλιές των ψαρών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η αναπαραγωγή τους και να υποστεί τεράστια ζημιά ο Μεσσηνιακός Κόλπος και οι αλιείς του.

Οι ψαράδες και οι κάτοικοι της Κορώνης είναι αποφασισμένοι να σταματήσουν οι ίδιοι την καταστροφή στην περιοχή τους, αν δεν τη σταματήσουν σήμερα κιόλας οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Στην καταγγελία τους οι ψαράδες της Κορώνης υπογραμμίζουν:
«Εμείς οι ψαράδες της Κορώνης καταγγέλλουμε ότι έρχεται εδώ και πέντε ημέρες μπίγα από την Αβία και καταστρέφει το Βενέτικο, διότι παίρνει βράχους από τη θάλασσα γύρω-γύρω από το νησί.
Αν συνεχιστεί αυτό τότε θα καταστραφούν όλες οι φωλιές των ψαριών με αποτέλεσμα να αφανιστούν πολλά είδη ψαριών αφού δεν θα υπάρχουν φωλιές για την αναπαραγωγή τους, μιας και μιλάμε για ένα μέρος που κατεξοχήν είναι ο βασικός ψαρότοπος της περιοχής.

Ερωτούμε όλους τους αρμόδιους, Περιφέρεια, Δήμο Καλαμάτας, Δήμο Πύλου-Νέστορος, Λιμεναρχείο:
-Αν ο συγκεκριμένος εργολάβος έχει άδεια για να καταστραφεί το Βενέτικο;
-Αν έχει άδεια, ρωτάμε ποιος έδωσε αυτή την άδεια;

Καταγγέλλουμε λοιπόν αυτό το γεγονός μιας και ενημερωθήκαμε ότι η μπίγα θα μεταφέρει τουλάχιστον τρεις μήνες βράχους από το Βενέτικο. Αν γίνει κάτι τέτοιο είναι σαν να συνυπογράφουμε όλοι την καταστροφή του ψαρότοπου του Μεσσηνιακού Κόλπου και συνεπώς και των ψαράδων!

Ζητάμε να σταματήσουν αύριο το πρωί να παίρνουν βράχους από το Βενέτικο, διαφορετικά δεν θα τους αφήσουμε εμείς».



Πηγή: http://filiatranet.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates