Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Απογραφή Συνταξιούχων του ΙΚΑ μέχρι την Παρασκευή.

Λήγει την παρασκευή 5 Οκτωβρίου η παράταση στην προθεσμία που είχε δοθεί από το ΙΚΑ για... την απογραφή των συνταξιούχων του ιδρύματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε εκδώσει το ΙΚΑ η παράταση δόθηκε προκειμένου να έχουν μία τελευταία δυνατότητα οι συνταξιούχοι να προσέλθουν να απογραφούν όσοι και όσες δεν είχαν προσέλθει σε τράπεζες και ταχυδρομείο μέχρι χθες τις 30 Σεπτεμβρίου.

Όσοι δεν απογραφούν δεν θα λαμβάνουν πλέον από
τον Οκτώβριο τη σύνταξή τους μέσω Τραπεζών, παρά μόνο με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Στην ίδια ανακοίνωση το ΙΚΑ αναφέρει ότι νέα προθεσμία δεν θα δοθεί.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, μέχρι σήμερα περίπου 150.000 συνταξιούχοι δεν έχουν απογραφεί και αν δεν εμφανισθούν μέχρι την εκπνοή της τελευταίας προθεσμίας, η καταβολή της σύνταξης θα διακοπεί, θα διαταχθεί έρευνα και θα κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τη διεκδίκηση των παράνομα εισπραχθέντων συντάξεων.

Από τις συντάξεις που έχουν ήδη διακοπεί με την προηγούμενη απογραφή έχει επιτευχθεί εξοικονόμηση 2 εκατ. ευρώ μηνιαίως, ενώ από τον Ιούνιο του 2011 έχουν κατατεθεί 148 μηνυτήριες αναφορές για παρανόμως εισπραχθείσες συντάξεις από διάφορες αιτίες (μη απογραφέντες, διπλοσυνταξιούχοι, εργαζόμενοι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας κ.ά.).


Πηγή: http://filiatranews.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates