Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Εν μέσω τρικυμίας αποφασίζουν για το νέο φορολογικό τα 3 κόμματα

Τη χρυσή τομή που θα «καλμάρει» τις αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό και τις αντιδράσεις των βουλευτών θα αναζητήσει...
ο Γιάννης Στουρνάρας στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής για το νέο φορολογικό.

Στόχος είναι να βρεθεί κοινός τόπος για τον νέο φορολογικό σχεδιασμό, με το οικογενειακό αφορολόγητο να είναι το μεγάλο «αγκάθι». Ήδη πολλοί βουλευτές της ΝΔ αλλά και των συγκυβερνώντων κομμάτων έχουν εκφράσει ανοικτά τη δυσαρέσκεια τους για τις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου να καταργήσει τα πρόσθετα αφορολόγητα για τα τέκνα και να τα αντικαταστήσει με ειδικά επιδόματα.


Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει την πρόθεσή να αντικαταστήσει το οικογενειακό αφορολόγητο με οικογενειακά επιδόματα, τα οποία θα αντιστοιχούσαν σε 40 ευρώ το μήνα για το πρώτο παιδί, 40 ευρώ για το δεύτερο παιδί, 50 ευρώ για το τρίτο παιδί, 50 ευρώ για το τέταρτο παιδί και 60 ευρώ για κάθε παιδί από το πέμπτο και μετά.


Ωστόσο, τα ποσά αυτά θα δίνονται μόνο σε οικογένειες με ετήσια εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ. Για τις οικογένειες με εισοδήματα από 10.000 έως 20.000 ευρώ θα είναι μειωμένα κατά 1/3 και για οικογένειες με εισοδήματα από 20.000 έως 30.000 ευρώ θα είναι μειωμένα κατά 2/3.


Την ίδια ώρα, προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις του κυβερνητικού συνασπισμού και για τα θέματα της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών  και το αφορολόγητο του νέου φόρου ακινήτων.



Πηγή: http://www.star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates