Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Παιδιά πεινούν - η Ελλάδα πάει Eurovision…

Το υπουργείο Παιδείας απέστειλε κατάλογο με ονόματα 2.000 παιδιών, που υποσιτίζονται λόγω φτώχειας, στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών η οποία θα...
τα βοηθήσει με ρούχα και τρόφιμα.
Στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα διανεμηθούν δωρεάν τρόφιμα σε 835.282 δικαιούχους σε όλη τη χώρα – δηλαδή σε νεόπτωχους. Συγκεκριμένα, θα δοθούν 10.558 τόνοι τροφίμων και ειδικότερα γραβιέρα (550 τόνοι), φέτα (888 τόνοι), ρύζι (4.605 τόνοι), ζυμαρικά (3.208 τόνοι) και ελαιόλαδο (1.337 τόνοι). Η συνολική αξία των τροφίμων που διανέμονται είναι ύψους 23,5 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2013 θα είναι ύψους περίπου 26 εκατ. ευρώ.

Ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αρχιμανδρίτης Μάξιμος Παπαγιάννης, είπε πως μέσα σε δύο χρόνια έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των ατόμων που προσέρχονται στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής και μάλιστα σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, σήμερα, στην πλειονότητά τους, είναι Έλληνες. Στα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής προσφέρονται περί τις 10.000 μερίδες φαγητού ημερησίως, με τη συνδρομή 4.000 εθελοντών.

Αποτελεί, λοιπόν, δεινή πρόκληση έναντι των συμπολιτών μας που πεινούν, μάλιστα των παιδιών, η συμμετοχή της χώρας μας στο αστείο πανηγυράκι του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Η Ελλάδα, δυστυχώς, δήλωσε συμμετοχή, τη στιγμή που άλλες χώρες με οικονομικές δυσκολίες απέχουν. Επιβάλλεται, στο όνομα όσων πεινούν ή αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες, να ανακληθεί τώρα η συμμετοχή της χώρας μας σε έναν διαγωνισμό χωρίς ουσία και άνευ αντικρύσματος. Τώρα, κ. Σαμαρά!




Πηγή: http://www.olivenews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates