Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Η Alpha Bank συνιστά προσήλωση στο πρόγραμμα για να επιστρέψουμε στις αγορές


   

Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την S&P σε Β-, με σταθερές προοπτικές, αποτελεί την καλύτερη και σαφέστερη ένδειξη ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και τον μετασχηματισμό της σε οικονομία ΑΑΑ μέχρι το 2020, εκτιμούν οι αναλυτές της Alpha Bank, στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας.


Οι παράγοντες που οδήγησαν στο αποτέλεσμα αυτό είναι αφενός η αποφασιστικότητα που επέδειξε τους τελευταίους μήνες η ελληνική κυβέρνηση, ώστε να εφαρμόσει το πρόγραμμα προσαρμογής υπερβαίνοντας τις οικονομικές και πολιτικές αντιξοότητες που το συνοδεύουν, και αφετέρου η αναμφισβήτητη έκφραση της κοινοτικής αλληλεγγύης να στηριχθεί η Ελλάδα εντός του Ευρώ από τους εταίρους της στην Ευρωζώνη.

Μέχρι τέλους του 2014, η Ελλάδα θα έχει λάβει 236,8 δισ. ευρώ χρηματοδοτικής βοήθειας, εκ των οποίων τα 197,6 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν και μετά τη δόση των 52,4 δισ. ευρώ, τα χρήματα που απομένουν να εισπραχθούν το 2013- 2014 είναι μόλις 35,8 δισ. ευρώ, η προσήλωση στην εφαρμογή του προγράμματος είναι η μόνη διέξοδος που εξασφαλίζει την περαιτέρω αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας και την πρόσβαση στις αγορές από το 2015, εφόσον έχει αποκατασταθεί πλήρως μέχρι τότε η αξιοπιστία των αποφάσεων οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα, αναφέρουν οι αναλυτές της τράπεζας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates