Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου 2012

Χαλαζόπτωση σε όλη σχεδόν την ΜεσσηνίαΑπό άκρη σε άκρη στον νομό Μεσσηνίας έπεσε χαλάζι. Από την Κυπαρισσία μέχρι την Καλαμάτα, την Μάνη και τα χωριά της Κορώνης οι καταιγίδες ήταν ξαφνικές και ισχυρές από αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Το χαλάζι σε πολλές περιοχές έστρωσε σαν χιόνι και ευτυχώς για τους αγρότες δεν ήταν πολύ χοντρό ώστε να προκαλέσει ανεπανόρθωτες καταστροφές στις καλλιέργειες.

Στην Χώρα, στους Γαργαλιάνους, τα χωριά της Πύλου, στο Χαρακοποιό και σε όλο τον Ακρίτα αλλά και στον κάμπο της Μεσσήνης, στην Καλαμάτα βγήκαν οι κάτοικοι έξω με αγωνία για την σοδειά τους.

Η καταιγίδα που πέρασε με κεραυνούς σε δυο φάσεις έφερε χαλάζι που τούτη την περίοδο, στην συγκομιδή της ελιάς είναι καταστροφή για το προϊόν που βρίσκεται πάνω στα δέντρα.Βέβαια επειδή είναι νύχτα και δεν μπορούσαν οι κάτοικοι να δουν τις ακριβώς έπεσε σε πολλές περιοχές ελπίζουν να μην έφερε καταστροφές.

Η παραγωγή της ελιάς αφού πρώτα επλήγη από την ανομβρία τις τελευταίες μέρες δοκιμάζεται από την κακοκαιρία. Οι αγρότες του νομού το τελευταίο τριήμερο έχουν προβλήματα στην συγκομιδή εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων που δεν τους αφήνει να εργαστούν.

Από την κακοκαιρία το βράδυ της Κυριακής σε πολλές περιοχές του νομού πέρα από το χαλάζι υπήρξαν και μικρές διακοπές στην ηλεκτροδότηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates