Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Περισσότερες από 1.000 απελάσεις λαθρομεταναστών το Δεκέμβριο του 2012


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι απελάσεις μεταναστών που εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές αρχές να βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας.
Στο πλαίσιο αυτό, συνολικά 1.041 αλλοδαποί επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους το Δεκέμβριο, ενώ συνολικά... από τον Αύγουστο, 6.012 αλλοδαποί, διάφορων υπηκοοτήτων, έχουν επιστρέψει στις χώρες τους.

Συγκεκριμένα, το Δεκέμβριο 412 αλλοδαποί επέστρεψαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, της Ελληνικής Αστυνομίας. Εις βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό το Πακιστάν (91 άτομα), την Αλβανία (55 άτομα), την Κίνα (43 άτομα), την Αλγερία (35 άτομα) και το Μπανγκλαντές (26 άτομα).

Η επιστροφή των αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, Βουλγαρίας και Τουρκίας επέστρεψαν οδικώς, με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates