Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΕΙΡΗΝΗ ΚΟΥΜΑΡΙΑΝΟΥ "Έφυγε" σε ηλικία 82 ετών η αγαπημένη γιαγιά του "Παρά Πέντε"

"Έφυγε" σε ηλικία 82 ετών η αγαπημένη γιαγιά του "Παρά Πέντε"

Ήταν η φοβερή και τρομερή γιαγιά του Γιώργου Καπουτζίδη και η κολλητή της "Θεοπούλας" στην επιτυχημένη κωμική σειρά του MEGA “Παρά Πέντε”
Η Ειρήνη Κουμαριανού απεβίωσε την... Παρασκευή 25 Ιανουαρίου σε ηλικία 82 ετών. Η καρδιά της την πρόδωσε και το χαμόγελο της γλυκύτατης "γιαγιάς" έσβησε για πάντα.
Η τηλεοπτική σειρά "Στο παρά πέντε" υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας της και η ίδια είχε μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία της με τον Γιώργο Καπουτζίδη: "Ο Γιώργος είναι σπάνιο παιδί και ένας άνθρωπος που δεν ξεχνά ποτέ. Πάντα βοηθούσε και πάντα βοηθάει".
Από τις τελευταίες δουλειές της στο θέατρο ήταν στην παράσταση "Μάρτυρας κατηγορίας" με την Κάτια Δανδουλάκη.
Το τελευταίο διάστημα, η αγαπημένη ηθοποιός είχε αποσυρθεί από τα τηλεοπτικά πλατό και τη θεατρική σκηνή.
Διέμενε στο εξοχικό της στους Αγίους Αποστόλους Αττικής, όπου απολάμβανε τη θάλασσα και περνούσε ώρες ολόκληρες ξαπλωμένη στην αμμουδιά. "Είμαι πολύ ευτυχισμένη με αυτά που έχω κάνει και δε με πειράζει να κάτσω να ξεκουραστώ” είχε δηλώσει η Κουμαριανού.
Από τις αγαπημένες της ασχολίες ήταν η μαγειρική. "Δεν έχω συγκεκριμένη σπεσιαλιτέ. Μαγειρεύω καλά όλα τα φαγητά αλλά λατρεύω τα φασολάκια", είχε σχολιάσει.
Η Ειρήνη Κουμαριανού γεννήθηκε το 1931 στο Γαλάτσι. Μαθήτευσε στο Ελληνικό Ωδείο και στα 20 της χρόνια έκανε τα πρώτα της βήματα στο σανίδι.
Πρωταγωνίστησε σε πολλές παραστάσεις, κυρίως του Εθνικού Θεάτρου, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε αρκετές αρχαίες τραγωδίες, ειδικά της Επιδαύρου.
Βρέθηκε στο πλευρό των μεγαλύτερων κυριών του ελληνικού κινηματογράφου, από την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την Τζένη Καρέζη μέχρι την Ρένα Βλαχοπούλου.
Στο ενεργητικό της είχε 40 ταινίες, μεταξύ των οποίων τις: "Ιστορία μιας ζωής", "Κορίτσια για φίλημα" (1965), "Δάκρυα για την Ηλέκτρα" (1966), "Πολύ αργά για δάκρυα", "Καπετάν φάντης μπαστούνι" (1968), "Η νεράιδα και το παλικάρι" (1969) , "Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης", "Κρίμα το μπόι σου" (1970), "Ο κατεργάρης", "Η εφοπλιστίνα" (1971), "Η Μαρία της σιωπής", "Στον αστερισμό της παρθένου" (1973), καθώς και συμμετοχές στο ραδιοφωνικό "Θέατρο της Δευτέρας".
Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε σειρές όπως "Αναστασία", (1994) "Προδοσία" (1996), "Σαν αδελφές" (ΕΤ1-1998), "Alma libre" (2001) και "Σ' αγαπώ-Μ' αγαπάς", ενώ το 2004 είχε ένα μικρό ρόλο στις "Σαββατογεννημένες" του Γιώργου Καπουτζίδη. Η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 2006 με το σίριαλ "Στο παρά πέντε".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates