Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Στους δρόμους διαδηλωτές για το βιασμό γυναίκας από αστυνομικό


Την ώρα που στην Ινδία απαγγέλθηκαν κατηγορίες εναντίων 5 ανδρών για το βιασμό της 23χρονης φοιτήτριας, μια άλλη επίθεση που έγινε στο αεροδρόμιο του Κατμαντού, βγάζει τους... κάτοικους του Νεπάλ στους δρόμους, για όγδοη μέρα.

Αξιωματούχοι του διεθνούς αεροδρομίου του Κατμαντού φέρονται να λήστεψαν στις 21 Νοεμβρίου τη γυναίκα, ενώ ένας αστυνομικός φέρεται να την βίασε. Σύμφωνα με τον πατέρα της, η γυναίκα είναι τώρα έγκυος.

Οι δύο αξιωματούχοι του αεροδρομίου αλλά και ο αστυνομικός έχουν συλληφθεί και τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για διαφθορά.

Όμως οι διαδηλωτές, που προέρχονται από διάφορα κοινωνικά στρώματα, ζητούν από την κυβέρνηση του Νεπάλ να δράσει πιο άμεσα ώστε να δημιουργηθεί προηγούμενο.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπαμπουράμ Μπαταράι είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι «ντρέπομαι βαθιά» από το συμβάν και είχε προσθέσει ότι έχει διατάξει έρευνα. «Έχω ήδη ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεσή του το συντομότερο δυνατόν και να φέρει τους ενόχους ενώπιον της δικαιοσύνης», είχε επισημάνει ο Μπαταράι.

Οι διαδηλώσεις, που συνεχίζονται για όγδοη ημέρα έξω από την οικία του πρωθυπουργού, ξεκίνησαν από μια μικρή ομάδα νεαρών, όμως πλέον εκατοντάδες άνθρωποι συμμετέχουν σε αυτές.

Χθες, Τετάρτη μια φοιτήτρια βιάστηκε από μια ομάδα ανδρών στην ανατολική επαρχία Τζάπα. Στο Νεπάλ δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για τα ποσοστά βιασμών και τις καταδίκες των δραστών τους. Σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών WOREC, 88 περιπτώσεις βίας εναντίον των γυναικών --περιλαμβανομένων βιασμών και δολοφονιών-- καταγράφηκαν στη χώρα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Ο πρωθυπουργός του Νεπάλ από την πλευρά του έχει ζητήσει από την κυβέρνηση να σχηματίσει μια εποπτική επιτροπή για τη βία εις βάρος των γυναικών, η οποία αναμένεται να δημοσιεύσει μια έκθεση για τις περιπτώσεις βιασμών και άλλων εγκλημάτων κατά των γυναικών σε 11 ημέρες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates