Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Το νερό τρέχει και η ΕΥΔΑΠ πέρα βρέχει!


Παρέμβαση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής πραγματοποίησε σήμερα, 1η Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στον απόηχο της συνάντησής του με... εκπροσώπους της πολιτικής, στρατιωτικής, θρησκευτικής και πνευματικής ηγεσίας της χώρας στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία έγινε ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος...

«Η φοροδιαφυγή είναι ένα πρόβλημα που επανειλημμένα με έχει απασχολήσει, γι' αυτό κι αν δεν αντεπεξέλθουμε θα μας δείχνουν με το δάχτυλο αυτοί που υποφέρουν, και θα λένε τι κάνουμε με τους μεγαλόσχημους», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας, μιλώντας σε δημοσιογράφους έπειτα από τη συνάντηση.


Πρόκειται για τη δεύτερη αναφορά του κ. Παπούλια στο ζήτημα της φοροδιαφυγής εντός των τελευταίων ημερών, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σταθεί στο εν λόγω πρόβλημα και κατά τη διάρκεια του μηνύματος που απηύθυνε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σημειώνοντας πως «η καταπολέμηση της μαζικής φοροδιαφυγής που αποτελεί μείζονα εθνική προτεραιότητα απαιτεί αμείλικτη, ευέλικτη και δίκαιη φορολογική νομοθεσία, που θα στηρίζεται σε διαφανείς και αποτελεσματικούς μηχανισμούς εφαρμογής.


»Η οικονομική ελίτ της χώρας δεν έχει απλώς την ηθική υποχρέωση να σηκώσει τα βάρη που της αναλογούν. Έχει την επιτακτική υποχρέωση, για να αποτραπούν οι επώδυνες επιπτώσεις για τα πλέον αδύναμα και φτωχότερα οικονομικά στρώματα», ανέφερε στο χθεσινό μήνυμά του ο κ. Παπούλιας».


Σημειώνεται πως η αμφισβητήσιμη αποτελεσματικότητα του φοροεισπρακτικού μηχανισμού παραμένει ένα από τα μεγάλα ερωτήματα για την Ελλάδα στις αρχές του 2013, κάτι το οποίο έχει επισημανθεί από την Ομάδα Δράσης του Χορστ Ράιχενμπαχ και την τρόικα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates