Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Βόμβα στο εμπορικό κέντρο The Mall στο Μαρούσι



Τρομοκρατικό χτύπημα σημειώθηκε στις 10:50 στο εμπορικό κέντρο "The Mall" στο Μαρούσι. Η έκρηξη σημειώθηκε στο πρώτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου όπου...
βρίσκονται εμπορικά καταστήματα και ένα υποκατάστημα τράπεζας, ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο υπάλληλοι σεκιούριτι. Στο νοσοκομείο ΚΑΤ μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται οι δύο άνδρες της ιδιωτικής εταιρίας ασφάλειας. Και οι δύο, σύμφωνα με τους γιατρούς, φέρουν επιπόλαια τραύματα στην κνήμη και την πλάτη από θραύσματα υαλοπινάκων και σύντομα, ίσως και σήμερα, πάρουν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Στο κτίριο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη, βρισκόταν γύρω στα 220 άτομα, τα οποία μετά τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για έκρηξη βόμβας, στην πλειονότητα τους απομακρύνθηκαν άμεσα. Στο κτίριο έμειναν γύρω στα πέντε άτομα, ανάμεσα τους και οι δύο σεκιούριτι, και όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης, ίσως δεν αντιλήφθηκαν την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Mε εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έκλεισε ο σταθμός στη Νερατζιώτισσα.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για την έκρηξη και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου.
Την καταδίκη τους για την βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο The Mall εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους η ΔΗΜΑΡ, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και το ΚΚΕ.
«Η σημερινή εγκληματική ενέργεια αποτελεί πράξη τυφλής βίας και μάλιστα σε ένα χώρο που υπήρχαν μικρά παιδιά. Η τρομοκρατία, πλέον, απειλεί την κοινωνία» αναφέρει η Δημοκρατική Αριστερά.

Η «χωρίς συμψηφισμούς, πολιτικές σκοπιμότητες και επικίνδυνες ερμηνείες» απομόνωση ενεργειών σαν τη σημερινή «εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια» στο εμπορικό κέντρο "The Mall", αποτελεί την ενδεδειγμένη στάση αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Επισημαίνει, δε, ότι αποτελεί κεκτημένο των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου η καταδίκη των τρομοκρατικών και τυφλών πράξεων βίας.
«Είναι μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια. Εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού και προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού» τονίζει το γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Επίσημη ανακοίνωση από το The Mall Athens για την έκρηξη στο εμπορικό κέντρο
«Μετά τη λήψη προειδοποίησης και ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες ασφαλείας επετεύχθη εντός 6 λεπτών πλήρης εκκένωση όλων των χώρων του εμπορικού κέντρου. Η έκρηξη σημειώθηκε στο επίπεδο 1, όπου υπήρχε περιορισμένος αριθμός ατόμων δεδομένου ότι τα καταστήματα είναι κλειστά την Κυριακή», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση που μόλις εξέδωσε το The Mall Athens. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του εμπορικού κέντρου «προκλήθηκαν εκδορές σε 2 άτομα-μέλη της υπηρεσίας ασφαλείας του κτιρίου και περιορισμένες υλικές ζημιές. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αξιωματούχων της Αστυνομίας η έκρηξη ήταν περιορισμένης ισχύος».

Από την πλευρά της η εταιρεία, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωση της, συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου για να συμβάλει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.



Πηγή: http://www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates