Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Mall


Εμπορικό Κέντρο Mall, 20/01/2013

Ανάληψη ευθύνης για την βομβιστική επίθεση στο Mall από τη «Σύμπραξη αναρχικών Οργανώσεων» αναρτήθηκε το απόγευμα στο...
διαδικτυακό τόπο Indymedia.

Στο μακροσκελές κείμενο, ο συντάκτης εξηγεί αναλυτικά τους λόγους της επιλογής του στόχου, κάνει εκτενή αναφορά στον καταναλωτισμό και στην καταστολή του κράτους και αναφέρεται λεπτομερώς στον τρόπο τοποθέτησης της βόμβας και τα μέτρα προφύλαξης, αντικρούοντας την άποψη ότι επρόκειτο για τυφλή τρομοκρατία, χαρακτηρίζοντας κάτι τέτοιο συκοφαντίες, άθλια προπαγάνδα και αποπροσανατολισμό. Παράλληλα καλεί όσους ακολουθήσουν το παράδειγμά τους να μην δείξουν εγκληματική αμέλεια και να λαμβάνουν τα ίδια μέτρα για να μην υπάρξουν θύματα μεταξύ των αθώων πολιτών.

Όπως αναφέρει η προκήρυξη, «η επίθεση στο Mall είναι και ένα πλήγμα στην κυριαρχία της νόρμας, ένα πλήγμα στην αστυνομική εποπτεία και στις απαγορεύσεις, αποδεικνύοντας ότι η αποφασιστικότητα και η επινοητικότητα των επαναστατημένων ανθρώπων είναι ισχυρότερη από τα συστήματα ελέγχου». Χαρακτηρίζει επίσης το mall «και το κάθε mall είναι τεράστιο νεκροταφείο ανθρώπων και αληθινών αξιών. Για αυτό και το χτυπήσαμε».

Σύμφωνα με την προκήρυξη, έγιναν τέσσερα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, στην υπηρεσία ασφαλείας του Mall και στα ΜΜΕ: zougla.gr, Ελευθεροτυπία και εφημερίδα Ποντίκι, προκειμένου, όπως σημειώνεται, «να μην πάθει το παραμικρό κάποιος διερχόμενος τυχαίος άνθρωπος».

Ειδικότερα σημειώνεται: «Οι σύντροφοι που συμμετείχαν στην επιχείρηση, τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο ντουλαπάκι ενός διαφημιστικού περιπτέρου εξασφαλίζοντας έτσι ότι δεν θα πειραχτεί από κάποιον κατά λάθος. Οι βλακείες περί τοποθέτησης του μηχανισμού σε κάδο ή σε περίοπτη θέση είναι κομμάτι της κρατικής προπαγάνδας.

»Δώσαμε υπεραρκετό χρόνο για την εκκένωσή του εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα οποιουδήποτε τύχαινε να βρεθεί εντός του. Επίσης η μέρα και η ώρα που επιλέξαμε (πρωί Κυριακής) ήταν η κατάλληλη διότι λόγω της μικρής προσέλευσης κόσμου (κλειστά μαγαζιά - αρκετή ώρα πριν ξεκινήσουν οι προβολές) η εκκένωση θα ήταν σίγουρη όπως και έγινε. Είναι πάγια αρχή μας να μη θέσουμε σε οποιοδήποτε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές τυχαίων ανθρώπων έστω και αν αυτό σημαίνει έκπτωση των μέτρων της δικής μας ασφάλειας.

»Τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα έγιναν ταυτόχρονα με την τοποθέτηση, από άλλον σύντροφο με τον οποίο ήταν σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας οι σύντροφοι που έκαναν την τοποθέτηση. Την στιγμή που ειδοποιήθηκε η αστυνομία οι σύντροφοι που έκαναν την τοποθέτηση παρέμεναν ακόμα εκεί, ώστε να μην αφήσουμε ούτε λεπτό εκτεθειμένο τον εκρηκτικό μηχανισμό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πάρθηκαν 4 προειδοποιητικά τηλεφωνήματα: στην υπηρεσία ασφαλείας του Mall και στα Μ.Μ.Ε, zougla.gr, Ελευθεροτυπία, και εφημερίδα Ποντίκι».

Στο κείμενο γίνεται επίσης αναφορά για αστυνομοκρατία και καταλήψεις, γίνεται έμμεση κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, καθώς και στο ρόλο της Χρυσής Αυγής.

Για την ταυτότητα τους στην προκήρυξη τονίζεται: «Είμαστε αναρχικοί, αντικρατιστές, και εχθροί της δημοκρατίας. Και αν η δράση μας καταδικάζεται από το πολιτικό σύστημα εμείς έχουμε από καιρό καταδικάσει το πολιτικό σύστημα στην καταστροφή του».

Τέλος γίνεται εκτενής αναφορά για συμπαράσταση στους φυλακισμένους αναρχικούς σε Ελλάδα και εξωτερικό, στα μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», στους «αμετανόητους αγωνιστές Δημήτρη Κουφοντίνα και Σάββα Ξηρό» υπάρχει κάλεσμα «να ανταλλάξουμε ιδέες και τεχνογνωσίες, να οπλιστούμε με Καλάσνικοφ και σφαίρες, να επανοικειοποιηθούμε το Δρόμο και τις γειτονιές, να ληστέψουμε το χρήμα και να καταλάβουμε τα κτίρια».

Το κείμενο καταλήγει με τη φράση: «Ζήτω η Αναρχία!»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates