Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Κυπαρισσία: Αγανακτισμένοι οι κάτοικοι προέβησαν σε κατάληψη της ΔΟΥ (Video)


Κατάληψη πραγματοποίησαν στις 11:30 σήμερα το πρωί στη ΔΟΥ Κυπαρισσίας κάτοικοι της Τριφυλίας με... πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, αντιδρώντας στο κλείσιμο και την συγχώνευση της υπηρεσίας με την ΔΟΥ της Καλαμάτας.

Οι αντιδράσεις ήταν έντονες, καθώς μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, η περιοχή της Τριφυλίας έχασε σιγά - σιγά όλες τις υπηρεσίες που την κρατούσαν ζωντανή.


Με την σημερινή τελευταία ημέρα λειτουργίας της ΔΟΥ, οι κάτοικοι της Τριφυλίας θα αναγκάζονται πλέον να μεταβαίνουν για το παραμικρό στην Καλαμάτα, το οποίο συνεπάγεται κόστος και ταλαιπωρία.


Έντονα εκφράστηκε και δυσαρέσκεια προς το Δήμο, καθώς θεωρήθηκε από τους περισσότερους ότι δεν έπραξαν τα δέοντα και δεν πάλεψαν για την παραμονή της υπηρεσίας στην Κυπαρισσία, σε αντίθετη περίπτωση με άλλους Δήμους της χώρας που κατάφεραν να μην κλείσει η εφορία τους, όπως της Αμαλιάδας παρότι βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τον Πύργο.


Ο Δήμαρχος Κώστας Κόλλιας επεσήμανε πως από την πλευρά του Δήμου έγιναν όλες οι ενέργειες για να διατηρηθεί στην περιοχή η εφορία.


Μετά την κατάληψη που διήρκησε αρκετή ώρα, αλλά και τις έντονες προσπάθειες του προϊσταμένου της ΔΟΥ κ. Κατσαργύρη να επικοινωνήσει με τον Υφυπουργό και τον Υπουργό Οικονομικών χωρίς όμως αποτέλεσμα, αποφασίστηκε στις 3 το μεσημέρι να γίνει Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την λήψη μέτρων και την ανάληψη πρωτοβουλιών.


Παρακολουθήστε σε λίγο το βίντεο με τους διαλόγους, τις δηλώσεις αλλά και τις αντιδράσεις, όπως τα κατέγραψε ο φακός του filiatranet:






 Πηγή: http://filiatranet.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates