Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Η δράση του Φιλόπτωχου Μητροπόλης Τριφυλίας


Η δράση του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας παρουσιάστηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το... απόγευμα της Κυριακής στην αίθουσα του ξενοδοχείου "Κανελλάκης" στην Κυπαρισσία. Παρουσία πλήθους κόσμου που είχε κατακλύσει την αίθουσα, έγινε απολογισμός της χρονιάς που μας πέρασε. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο τον οποίο τίμησε η Μητρόπολη, ευχαριστώντας τον για την σημαντική του προσφορά στο Φιλόπτωχο Ταμείο, αφού είναι αυτός που σε καθημερινή βάση εξασφαλίζει το φαγητό για 50 άπορους, πέρα από την υπόλοιπη οικονομική βοήθεια.
Στην εκδήλωση επίσης έκοψαν την βασιλόπιτα την οποία ευλόγησε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, ενώ πλαισιώθηκε από την χορωδία των κατηχητικών σχολείων της Κυπαρισσίας με αφιέρωμα στην ευγνωμοσύνη και στην προσφορά. Σε αυτή αναφέρθηκε στην συνέχεια και ο μητροπολίτης τονίζοντας ότι αυτά τα χαρακτηριστικά συνάντησε γνωρίζοντας τον ........................
Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο και τους συνεργάτες του.
Επίσης όσον αφορά την δράση του Φιλόπτωχου Ταμείου, τόνισε ότι είναι χαρά για αυτόν η μέρα του απολογισμού, μπορεί είπε για κάποιους να είναι λέξη βαρύγδουπη και για πολλούς εφιάλτης, αλλά για τον ίδιο είναι πνοή ζωής. Μάλιστα σημείωσε πως μετά από επιμονή του, καθώς τα πρώτα του αιτήματα δεν είχαν εισακουστεί, φέτος θα γίνει οικονομικός έλεγχος στην Μητρόπολη αφού η Ιερά Σύνοδος έκανε αποδεκτό το αίτημά του.
Στην συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στο τιμώμενο πρόσωπο, τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο, και την πολύ καλή συνεργασία που έχουν, αλλά και την σημαντική στήριξή του στο Φιλόπτωχο Ταμείο. Σημείωσε δε πως αν και ο κ. Κωνσταντακόπουλος είχε ζητήσει να υπάρχει εχεμύθεια και να μην γίνει καμία τιμητική εκδήλωση, ωστόσο η φιλανθρωπία πρέπει να διακονείται, όπως είπε.
Οσον αφορά τον απολογισμό του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου, αυτός έγινε από τον πατέρα Δημήτριο Καραΐσκο, ο οποίος έδωσε αναλυτικά στοιχεία για κάθε έσοδο του ταμείου και κάθε έξοδο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι από το Φιλόπτωχο Ταμείο σιτίζονται 50 άποροι, ενώ τα συνολικά έσοδά του από διάφορες πηγές και δωρεές ανήλθαν σε 142.372 ευρώ, ενώ τα έξοδα ανήλθαν σε 47.090 ευρώ, από τα οποία η συντριπτική τους πλειοψηφία πήγε για ανακούφιση και στήριξη ατόμων που έχουν ανάγκη.
Επίσης διατέθηκαν εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης διά μέσου της Μητροπόλεως 87.561 κιλά τρόφιμα όπως, και 18.000 μερίδες φαγητού για αναξιοπαθούντες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates