Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Πελοποννησιακή ημερίδα από τη "Δημιουργία Ξανά"


Πελοποννησιακή ημερίδα από τη "Δημιουργία Ξανά"

Τη 2η Πελοποννησιακή Ημερίδα της διοργανώνει η "Δημιουργία Ξανά" αυτή την Κυριακή 10/2, στο ξενοδοχείο "Rex". Στην Καλαμάτα για τις εργασίες της ημερίδας, που ξεκινούν στις... 11 το πρωί, θα βρίσκεται και ο ιδρυτής του κόμματος Θάνος Τζήμερος.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των πολιτών για τις πολιτικές εξελίξεις στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και το κράτος πρόνοιας. Εκτός από τον κ. Τζήμερο, ομιλητές θα είναι επίσης οι εξής:

Φώτης Σαραντόπουλος, ερευνητής - χημικός, ιδρυτής της εταιρείας "Βιομετρική ΑΕ" και πρώτος πρόεδρος της κίνησης πολιτών "Ενωμένη Ελλάδα", με θέμα "Ιδέες για το συνταξιοδοτικό και τη βελτίωση του Συστήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα".

Ματθαίος Παπακυρίτσης, διδάκτωρ Οδοντιατρικής, μέλος της Εθνικής Επιτροπής της "Δημιουργίας Ξανά" και επικεφαλής της Διεύθυνσης Περιφερειακών Οργανώσεων, με θέμα "Γενικό πλαίσιο του Συστήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Ελλάδα".

Γιάννης Σιάτρας, οικονομολόγος - επενδυτής, πρώην εκδότης του χρηματιστηριακού περιοδικού "Χρήμα και Αγορά", πρόεδρος του Συλλόγου "Ελληνες Φορολογούμενοι" και πρώην αντιπρόεδρος του κόμματος "Δημιουργία Ξανά". Θα μιλήσει σχετικά με το πώς η κοινωνική πολιτική μπορεί να ασκείται μέσα από ένα σύγχρονο φορολογικό σύστημα.

Γιάννης Χατζήμπεης, οικονομολόγος με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ και τις Πωλήσεις - σύμβουλος χορηγιών και μάρκετινγκ σε έργα που συνδέονται με την υγεία και την άθληση. Διατέλεσε αθλητής της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης αθλητών με αναπηρία από το 1993 ως το 2002. Στην εκδήλωση θα μιλήσει σχετικά με τον αθλητισμό ΑΜΕΑ ως μέσο επανένταξης στην κοινωνία, στην Ελλάδα και τις δυτικές χώρες. Μανώλης Χατζημανώλης, οικονομολόγος - επενδυτικός και ασφαλιστικός σύμβουλος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της "Δημιουργίας Ξανά". Θέμα της ομιλίας του θα είναι το συνταξιοδοτικό σύστημα.

Θεόδωρος Καλαμίδας, ιδιοκτήτης ανώνυμης εταιρείας σύστασης επενδυτικών υπηρεσιών με έδρα τη Θεσσαλονίκη, μέλος της Εθνικής Επιτροπής της "Δημιουργίας Ξανά". Θα μιλήσει για την "Ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα: Μύθοι και πραγματικότητα".

Νίκος Βουλγαρόπουλος, εκδότης του περιοδικού "Αναπηρία, τώρα", ιδρυτής του μεγαλύτερου portal για την αναπηρία στην Ελλάδα, ο οποίος θα συμμετέχει στην ημερίδα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Αντιγόνη Λυμπεράκη, καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, αντιπρόεδρος του κόμματος "Δράση", η οποία θα αναφερθεί στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

Πλάτων Τήνιος, οικονομολόγος, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και συγγραφέας του βιβλίου "Ασφαλιστικό: Μια μέθοδος ανάγνωσης". Θα μιλήσει σχετικά με τη συμβολή του ασφαλιστικού προβλήματος στην τρέχουσα οικονομική κρίση.

Παναγιώτης Ζαμπέλης, μαθηματικός και αδειούχος αναλογιστής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της "ΑΟΝ Hewitt" (ΕΟΝ Χιούιτ), αντιπρόεδρος της Ενωσης Αναλογιστών Ελλάδας, μέλος της Διεθνούς Ενωσης Αναλογιστών και πρόεδρος του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης των ΕΛΤΑ, συγγραφέας των βιβλίων "Ομαδικά συνταξιοδοτικά προγράμματα", "Μια πρόταση για ένα νέο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης", "Unit-Linked ασφαλιστικά προγράμματα". Ο κ. Ζαμπέλης θα κάνει 2 εισηγήσεις: "Τα προβλήματα του ελληνικού συνταξιοδοτικού συστήματος" και "Τα βασικά σημεία της πρότασης για ένα νέο συνταξιοδοτικό σύστημα".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates