Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2013: Παιχνίδια συνδικαλιστών με την αγωνία των μαθητών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2013: Παιχνίδια συνδικαλιστών με την αγωνία των μαθητών

Η ΔΑΚΕ Καθηγητών στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, που είναι προγραμματισμένη για αυτή την ώρα θα επιμείνει στην αρχική της πρόταση να... στηθούν κάλπες στα σχολεία και τις Γενικές Συνελεύσεις για:

• Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων (17 Μαΐου), με τη μορφή 3ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας (8 - 11 πμ) και 3ωρης στάσης εργασίας από τις ΕΛΜΕ (11 πμ - 2 μμ).

• Πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση από Δευτέρα 20 Μαΐου έως Παρασκευή

Ενδιαφέρον πάντως αναμένεται να έχει ο συσχετισμός των παρατάξεων. Η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ με ανακοινώσεις τους πάντως, τάσσονται κατά της απεργίας.

Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ ζητεί από τον υπουργό να ανακαλέσει το ΠΔ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, καθώς, όπως σημειώνει, «επιδεινώνει και δεν λύνει το πρόβλημα», ενώ η ΔΗΜΑΡ προτείνει «την άρση των αποσπάσεων, την εξάντληση του υπάρχοντος ωραρίου, την αξιοποίηση των δεύτερων πτυχίων που έχουν οι εκπαιδευτικοί σε ειδικότητες που υπάρχουν κενά, την επέκταση της δεύτερης και της τρίτης ανάθεσης διδασκαλίας και την επιμήκυνση του χρόνου παραμονής στην κλίμακα του ωραρίου».

Η μόνη παράταξη που δεν συνυπογράφει για απεργία στις εξετάσεις είναι το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ, καθώς θεωρεί ότι οι κοινωνικές παρενέργειες μιας τέτοιας κινητοποίησης θα ήταν τεράστιες και θα είχαν αποτέλεσμα να πλήξουν το συνδικαλιστικό κίνημα και να στρέψουν την κοινωνία εναντίον του. Σχολιάζοντας οι συνδικαλιστές άλλων παρατάξεων υπογραμμίζουν ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ δεν κινδυνεύουν να χαρακτηρισθούν ως υποστηριχτές της κυβέρνησης.

Χθες μετά τη συνάντησή του με την ΟΛΜΕ, ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος σε δήλωσή του υπογράμμισε: «Την ώρα που όλοι οι Έλληνες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες για να βγει η πατρίδα από την κρίση ζήτησα από τους εκπαιδευτικούς να βάλουν πλάτη για να μην υπάρξουν κενά αυξάνοντας τις ώρες εβδομαδιαίως από 21 σε 23 . Η συντριπτική πλειοψηφία αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες και συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια. Είναι αδιαπραγμάτευτη η ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή των Πανελλαδικών. Δεν υπάρχει παιδαγωγός που θα θέσει σε ομηρία τον μόχθο των μαθητών».

Νωρίτερα οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ είχαν θέσει τα αιτήματά τους στον υπουργό που αφορούσαν κυρίως στη δίωρη αύξηση του ωραρίου και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Από την πλευρά του το υπουργείο επεσήμανε σε όλους τους τόνους ότι οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά, ενώ η κυβέρνηση ενδέχεται να προχωρήσει σε επιστράτευση των καθηγητών σε περίπτωση που αποφασιστεί απεργία κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών εξετάσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates