Παρασκευή, 10 Μαΐου 2013

Ξεχάστε τα τραπεζάκια, τις δωρεάν ξαπλώστρες και τις ομπρέλες στην πλαζ- Ο νέος νόμος “γδύνει” τις καντίνες!


kantines_paralies

Ξεχάστε φέτος τις δωρεάν ξαπλώστρες, τα τραπεζοκαθίσματα και τις ομπρέλες στην πλαζ. Ο νέος νόμος δεν…αγαπάει τους πολίτες που αγαπούν το “δωρεάν” και κυριολεκτικά “γδύνει” τις καντίνες.

Στη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση περί παραχώρησης αιγιαλών στους ΟΤΑ που υπεγράφη τον προηγούμενο μήνα, αναφέρεται ότι η εκμίσθωση καντινών αφορά αυτή καθεαυτή την καντίνα και απαγορεύεται ρητά η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, ξαπλώστρων και ομπρελών. Επιτρέπονται μόνο τέσσερα καθίσματα αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων στην καντίνα.

Μάλιστα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου απαγορεύεται ακόμη και στους ΟΤΑ η τοποθέτηση τέτοιων στοιχείων δωρεάν για την εξυπηρέτηση των δημοτών.

Με βάση την ίδια ΚΥΑ, αν ο οικείος ΟΤΑ θέλει να εκμισθώσει χώρο για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ή για ξαπλώστρες, τότε, εφόσον αυτό επιτραπεί από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, αυτό απαραίτητα θα πρέπει να γίνει σε απόσταση 100 μέτρων ένθεν κακείθεν της καντίνας και μόνο κατόπιν δημοπράτησης. Δηλαδή αν γίνει δημοπράτηση, τότε θα πληρώνουμε για να έχουμε ομπρέλες και ξαπλώστρες.Πηγή: http://mlife.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates