Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Δημοπράτηση του έργου κατασκευής Περιφερειακού Ιατρείου Βλαχόπουλου

Την Τρίτη 23 Ιουλίου 2013 δημοπρατείται, στην Π.Ε. Μεσσηνίας το έργο «Κατασκευή Περιφερειακού Ιατρείου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Βλαχόπουλο Δήμου Πύλου- Νέστορος», προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 260.000,00€, το οποίο είχε ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δ.Ε.Π.Ι.Ν. του Ε.Σ.Π.Α. από τον Μάρτιο του 2013.

Το κτίριο θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο μέσα στο σχέδιο πόλης Βλαχόπουλου του Δήμου Πύλου Νέστορος. Εσωτερικά το κτίριο θα αποτελείται από τρεις χώρους, τα δύο εξεταστήρια – γραφεία ιατρών και... το χώρο αναμονής των ασθενών με λουτρό για άτομα με ειδικές ανάγκες. Το κτίριο θα έχει τετράριχτη στέγη και ξύλινο στέγαστρο με επικάλυψη από κεραμίδια. Στο οικόπεδο θα τοποθετηθεί περίφραξη με στηθαίο από μπετόν και κάγκελα. Ο γύρω χώρος θα είναι καλυμμένος με πλάκες πεζοδρομίου έκτος από τα σημεία στα οποία προβλέπεται φύτευση δέντρων. Το Περιφερειακό Ιατρείο θα ανήκει στο Κ.Υ. Πύλου.



Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος εκφράζει τις ευχαριστίες του τόσο προς το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, κ. Γεώργιο Μπέζο αλλά και προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη για τη μέχρι τώρα συνεργασία στην εκπόνηση των μελετών ανέγερσης του συγκεκριμένου χώρου αλλά και για τη γενικότερη συνεργασία στα θέματα που αφορούν την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Δήμο Πύλου-Νέστορος. «Ο τομέας της υγείας και της περίθαλψης των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου είναι πρωταρχικής σημασίας για τη Δημοτική Αρχή Πύλου-Νέστορος, καθώς η περιοχή μας, η οποία παρουσιάζει ραγδαίους ρυθμούς ανάπτυξης δεν μπορεί να υστερεί στο σημαντικό αυτό πεδίο, το οποίο αποτελεί ένδειξη πολιτισμού και ανθρωπισμού» δηλώνει ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates