Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ανοίγει τις πύλες της η 2η Έκθεση αγροτικών και τοπικών προϊόντων του Δήμου Καλαμάτας

Ο αργαλειός θα στηθεί αύριο το πρωί στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για τη 2η Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας «Άρτος – Οίνος – Έλαιον 2013». Η Έκθεση αυτή θα γίνει στο... Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, από 24 Αυγούστου μέχρι 1η Σεπτεμβρίου, με σκοπούς την προώθηση της κατανάλωσης των αγροδιατροφικών προϊόντων της περιοχής μας, τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία του ανθρώπου και αποτελούν πυλώνες της Μεσογειακής Δίαιτας, καθώς και για την προβολή του μεσσηνιακού γαστρονομικού πολιτισμού ιδίως στους επισκέπτες της περιοχής μας, Έλληνες και ξένους. Θα πλαισιωθεί, μάλιστα, από εκδηλώσεις, μέσα από τις οποίες κυρίως η νέα γενιά θα γνωρίσει αγροτικές πρακτικές και εργασίες που έχουν εκλείψει (στο πλαίσιο αυτών εντάσσεται το στήσιμο του αργαλειού), καθώς και όσα σχετίζονται με την επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων και την παρασκευή τροφίμων.



Τα εγκαίνια της 2ης Εκθέσεως αγροτικών και τοπικών προϊόντων «Άρτος – Οίνος – Έλαιον 2013» θα γίνουν το Σάββατο 24 Αυγούστου, στις 20.00. Μπορείτε εδώ να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων των εγκαινίων και του αφιερώματος στον οίνο, την Κυριακή 25 Αυγούστου, καθώς και των καλλιτεχνικών και άλλων εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν την Έκθεση αυτές τις δύο ημέρες.


Επισημαίνεται πως οι τυποποιητές και εξαγωγείς τροφίμων ποιότητας, βασισμένων στα αγροδιατροφικά προϊόντα που παράγει η περιοχή μας, οι οποίοι θα μετάσχουν στην Έκθεση, θα συναντηθούν σήμερα στις 10.00 στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων με την οργανωτική επιτροπή για την κατανομή του εκθεσιακού χώρου. Επίσης, στις 13.00 θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates