Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013

Κομπλέ η Μεσσηνία το Δεκαπενταύγουστο

Με κάθε μέσο έφτασαν χθες στη Μεσσηνία οι τελευταίοι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου, ενώ στα ξενοδοχεία ολόκληρου του νομού δεν... υπάρχουν παρά ελάχιστα ελεύθερα καταλύματα για τους επισκέπτες της τελευταίας στιγμής.


Συγκεκριμένα, χθες το απόγευμα αναζητώντας ελεύθερα δωμάτια στη Μεσσηνία μέσω της διάσημης ιστοσελίδας booking.com, βρήκαμε μόνο κάποια ελάχιστα στην Τριφυλία και την Πυλία, ενώ στην Καλαμάτα και τη Μάνη δεν υπήρχε ούτε... ένα ελεύθερο κρεβάτι. Οι επισκέπτες πάντως δεν έχουν κατακλύσει μόνο τα ξενοδοχεία της Μεσσηνίας: Χιλιάδες φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών και φίλων τους, στις πόλεις και τα χωριά του νομού.

Εν τω μεταξύ χθες το ΚΤΕΛ Μεσσηνίας εκτέλεσε 6 έκτακτα δρομολόγια από Αθήνα, ενώ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχε δρομολογήσει άλλα 17 έκτακτα. Στον δε αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, η κίνηση κατά τη χθεσινή μέρα ήταν αυξημένη κατά 10% σε σύγκριση με πέρσι.

Γενικότερα πάντως, τόσο οι υπεύθυνοι του "Μορέα" όσο και η διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ εκτιμούν πως η κίνηση του Δεκαπενταύγουστου κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Η κίνηση αυτή βέβαια θεωρείται κάτι παραπάνω από ικανοποιητική, αφού είναι γνωστό σε όλους ότι σε σχέση με πέρσι τα εισοδήματα έχουν συρρικνωθεί σημαντικά - και επομένως η διατήρηση του ίδιου αριθμού επισκεπτών στην περιοχή μόνο ως επιτυχία μπορεί να καταγραφεί.

http://www.eleftheriaonline.gr/
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/tourismos/item/28097-episkeptes-messinia-dekapentaygoustos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates