Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

H Facebook εξαγοράζει εταιρεία φωνητικής αναγνώρισης

Η Facebook επιβεβαίωσε την εξαγορά της Mobile Technologies, μια εταιρεία με ειδίκευση στην μετάφραση και... ερμηνεία ομιλίας, χωρίς να δημοσιευτούν, ωστόσο, οι όροι της συμφωνίας ή το ποσό της αγοράς. «Πιστεύουμε ότι η εξαγορά αυτή αποτελεί επένδυση στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό των προϊόντων μας», ανέφερε ο Tom Stocky, επικεφαλής διαχείρισης προϊόντων στη Facebook.

To βασικό προϊόν της Mobile Technologies είναι το Jibbigo, μια εφαρμογή μετάφρασης speech-to-speech, που η εταιρεία υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει προς το παρόν. Μια άλλη ενδιαφέρουσα κατηγορία στην οποία αναμειγνύεται η Mobile Technologies είναι η εκπαίδευση, έχοντας αναπτύξει και εφαρμόσει την πρώτη αυτόματη και ταυτόχρονη υπηρεσία ερμηνείας για διαλέξεις.

Πολλοί από τους υπαλλήλους της Mobile Technologies θα εργαστούν στην Facebook στα κεντρικά της εταιρείας στην Καλιφόρνια χωρίς να έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για την μετάβαση. «Παρόλο που περισσότεροι από ένα δις άνθρωποι χρησιμοποιούν ήδη το Facebook κάθε μήνα, προσπαθούμε πάντα να βρούμε τρόπους για να ενώσουμε και τον υπόλοιπο κόσμο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Stocky.

Είναι δύσκολο να μην θεωρήσουμε την κίνηση αυτή της Facebook ως μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί αντίστοιχες τεχνολογίες και προϊόντα από εταιρείες όπως η Apple και η Google. Το πως θα εκμεταλλευτεί η Facebook την τεχνολογία αυτή και πως θα την υιοθετήσει παραμένει άγνωστο αλλά θα έχει αναμφίβολα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blogger Templates